Rasmus Bengtsson förlänger kontraktet med MFF

Publicerad 23 januari 2019 i Nyheter

Vi är glada att meddela att Rasmus Bengtsson förlängt kontraktet med Malmö FF! Det nya avtalet sträcker sig till och med 2021.

Rasmus Bengtsson påbörjade sin långa karriär i Malmö FF:s fotbollsskola och tog sig upp till klubbens U21-lag innan han lämnade för spel i Trelleborgs FF och därefter Hertha BSC och FC Twente.

När han återvände till Malmö FF inför säsongen 2015 skrev han på ett kontrakt som sträckte sig till och med 2019. Återkomsten blev framgångsrik och den 32-årige mittbacken har bland annat hunnit med två SM-guld och två europeiska gruppspel sedan dess.

Nu förlänger han kontraktet med två år, vilket betyder att avtalet med MFF sträcker sig till och med säsongen 2021.

Rasmus Bengtsson:
– Det är skönt att det är klart. MFF är min moderklubb och jag älskar att spela här. Klubben fortsätter att utvecklas både på och utanför plan. Det är härliga utmaningar med guldstrid och Europaspel varje år.

– Vi började att snacka lätt om en förlängning under semestern och efter att vi kom tillbaka från uppehållet gick det ganska fort. Nu ser jag fram emot alla matcher och utmaningar som väntar.

Daniel Andersson:
– Han är, om inte den bästa, så en av de bästa mittbackarna i Allsvenskan. Han har en enormt hög högstanivå, vilket vi inte minst sett under Europaspelet i höstas. Det känns skönt att vi kan ha honom tre år till.– Han har också en positiv inverkan på omgivningen och presterar på en särskild nivå i de största matcherna. Våra yngre mittbackar kan se och lära och förhoppningsvis bli lika bra.

huvudpartners

officiella partners