Rasmus Bengtsson äntligen tillbaka i matchtruppen

Publicerad 14 juli 2017 i Nyheter

I träningsmatchen mot Lokomotiv Zagreb i slutet av juni hoppade Rasmus Bengtsson in i den 77:e minuten efter drygt nio månaders skadefrånvaro. Nu är han uttagen i en allsvensk matchtrupp för första gången sedan oktober förra året.

– Det är spännande, uttagen i truppen efter många långa månader. Kroppen känns bra, även om träning och match såklart är olika saker. Men nu vill man gärna testa sig på allvar, säger Rasmus Bengtsson. 

Han var avstängd i guldmatchen mot Falkenbergs FF i höstas och efter att seriesegern var säkrad var det inte aktuellt med mer spel. I november opererade Rasmus Bengtsson sitt krånglande knä som sedan dess hållit honom borta från fotbollsplanen. 

Sakta men säkert har han kämpat sig tillbaka och efter några veckor i full träning är han nu uttagen i en allsvensk matchtrupp igen. 

– Det är klart att det har varit jobbigt och frustrerande i vissa stunder. Det hade nog varit ännu värre om det hade gått sämre för laget, när man känner att man inte kan påverka. Men man tar sig igenom det och nu är jag här, uttagen i truppen igen och då gäller det bara att blicka framåt, säger han. 

Morgondagens motståndare IK Sirius parkerar på en tredjeplats i den allsvenska tabellen. Rasmus Bengtsson höjer ett varningens finger för nykomlingen. 

– De senaste åren har matcherna mellan Europamatcher varit kluriga. Vi måste vara på tårna och Sirius är ett skickligt lag. De ligger högt i tabellen och har flugit lite under radarn. Men kommer vi upp i nivå kan vi slå alla lag i serien. Når vi den nivån imorgon ska vi vinna, säger han.

Biljettköp

huvudpartners

officiella partners