Rapport från träningslägret i England

Publicerad 09 april 2002

P14 och P16 har varit i England på träningsläger och här kommer deras fylliga reserapport.

RAPPORT FRÅN TRÄNINGSTURNERING I ENGLAND FÖR POJKAR 14 OCH 16 ÅR.

Onsdag 27/3

Samling vid MFF-ungdom på eftermiddagen . Avresa med buss mot Öresundsbron och vidare med färja Rödby-Puttgarden . Vid midnatt stop vid autobahn för lite förtäring under tiden bussen gjordes om till sovbuss.

Torsdag 28/3

Tidig morgon ankomst till hamnen i Calais i Frankrike . Därefter två timmars båtfärd innan truppen angjorde bryggan i Dover, England. Ytterliggare två timmar i bussen och så äntligen framme vid vårt mål: CAMBRIDGE och Abbey stadium . Efter lunch och inkvartering gällde ett lätt träningspass som innehöll för 14 års trupp individuell teknik , passningsspel , mottagningar och speciell målvaktsträning. 16 års trupp ägnade sig mera åt spelövning med inriktning på funktionellt passningsspel med snabba omställningar följt av tempoväxlingar med utmaningar i fart följt av en avslutningsfas. Middag och avslappning med tidig kväll där hela truppen var i säng klockan 22.00.

Fredag 29/3

14 års trupp hade väckning klockan 07.00 följt av frukost. Ledarna för 16 åringarna testade en ny grej. Detta gick ut på att spelarna själv tog ansvar för väckning och frukost vilket blev en klar succe´. Inga som helst problem att få dom att ta ansvar för detta. Avfärd till Norwich träningsanläggning med matcher mot Norwich City. Bra och effektivt anfallsspel av 14 årslaget innebar en klar och stabil seger med 4-0. 16 åringarna mötte ett för dagen starkt engelskt ungdomslag där hela mittfältet bestod av ”testspelare” från Tottenham , Arsenal
Och Blackburn Rovers. Spelmässigt väldigt jämt men det som fällde avgörande var engelsmännens fartfyllda och tempostarka omställningar vilket resulterade i förlust för MFF med 1-3.

Lördag 30/3

Tidig väckning. Avfärd mot ”Over ” träningsanläggning i utkanten av Cambridge.
14 åringarna mötte ett förstärkt Norwich City men avgick ändå med seger nu med siffrorna
2 – 1. Noteras att detta Norwich lag skulle på torsdagen möta Manchester U vilket är en verkligen stormatch med spel på Norwich huvudarena inträde och en publik siffra runt omkring 8.000 personer. Match för 16 åringarna mot Cambridge U. Vi hade åkt till England för att båla lära oss att möta och behärska det tuffa fysiska spelet vilket vi verkligen fick uppleva i denna match. Tidig skada på Mattias ” Tony Adams ” Klint efter typiskt engelskt manér med sula på bollförande spelare. Spelmässigt överlägsna Cambridge men som bekant är engelska lag bra på att försvara sig vilket gjorde det svårt för oss att komma till avslutningssituationer. Vi förlorade matchen med 2 – 0. Direkt efter matchen gick färden mot Norwich huvudarena för att live uppleva division en toppmatch Norwich City – Crystal Palace. En enorm upplevelse med ett fullproppat stadion (21.000) där hemmalaget avgick med seger 2 – 1. På hotellet sent på kvällen.

Söndag 31/3

Ny match för 14 årslaget på anläggningen ”Over”. Denna gången mot Cambridge. Slutresultatet 3 – 3 speglar också spelet ute på planen. 16 årslaget spelade på engelska västkusten mot Southend. Ett tidigt mål av Southend blev tyvärr också det avgörande målet.
Våra grabbar spelade totalt ut engelsmännen men vi hade återigen svårt att göra mål.

Måndag 1 april.

Väckning och utcheckning tidig morgon. Därefter mot nya matcher.16 åringarna match mot Petersborugh (Posh). Avslutningsmatchen blev också den allra bästa matchen för oss även när det gällde målskyttet. Matchen slutade 2 -2 med mersmak för oss. 14 åringarna gjorde återigen en stabil insats som slutade med seger 3 – 0 mot Posh . Efter matcherna hemfärd mot Sverige. På eftermiddagen tisdag var vi återigen tillbaka i Malmö.

Utmärkta prestationer av samtliga 14 åringar med extra plus för: Linus Lundgren (målvakt)
Och Andy Grabowski med sina 5 mål i turneringen.
16 årslaget hade med sig en kvartett inbjudna spelare: Jesper Westerberg (IFÖ Bromölla)
Viktor Dahl (IFÖ Bromölla) Tobias Nilsson (Onslunda IF) och Robin Wikman (Bjärreds IF).

Vid tangentbordet:

Sven Sjunnesson
Ungdomsansvarig P14 – P16