Rapport från Sydafrikalägret del 5

Publicerad 12 januari 2006

Idag lämnade man safariparken och begav sig till vattnet. Det blev en mycket händelserik dag som avlutades med en grillfest med äkta zuludans. Spelarna lär stupa i sängarna ikväll. Och imorgon är det fotbollsmatch. Redan 8.30 på morgonen!

När hemsidan når Hasse Borg hör man bara trummor och vilda skrik. ”Jag får ringa upp dig igen” kan man urskilja honom vråla. Efter en och en halv timme ringer Hasse igen. Då håller han på att ta påfyllning av grillbuffén. Lamm står på menyn men även fisk och krokodil(!).

Han berättar att det varit en späckad dag och att spelarna är rejält trötta men fyllda av upplevelser. Man lämnade safariparken och åkte jeep en bra stund tills man nådde vattnet. Här väntade aktiviteter såsom ridning, fyrhjulsmotorcyklar och beachvolleyboll men även djuphavsfiske. Det var rejäla vågor och många av spelarna blev gröna i ansiktet och mådde inte riktigt bra.

Laget som Hasse Borg tillhörde plockade upp den största fisken. En ovanlig ”Deep Blue Ghost” på 12 kg. Ni vet hur det är med fiskehistorier men här finns tydligen bildbevis i Hasse Mattissons ägo. Det är andra gången Hasse Borg knäcker övriga på plats. I förrgår morse var några(de med jägarlicens) ute och jagade i ”bushen” och Hasse fällde en gigantisk antilop, en ”Greater Kudu” tjur, med en och en halv meter långa horn.

Dagen vid stranden avslutades med ett fyspass i form av övningar halvvägs ute i vattnet. Sedan bar det tillbaka till Thanda och en grillkväll med trummor och dansande zulukrigare. Spelarna var tydligen rejält trötta och de lär behöva sova.

Den flyttade matchen mot Thanda Lions går av stapeln redan imorgon bitti.

Klicka här för att komma till Hasse Mattissons blogg

Klicka här för mer information om Thanda