Rapport från Sydafrikalägret del 3

Publicerad 10 januari 2006

Entusiasmen över att telefonlinjer och Internet fungerade i Sydafrika i söndags har i takt med regnskurarna snabbt kylts ner rejält. Hemsidan lyckades dock få en kort rapport via en raspig teleledning.

Problem med internetuppkopplingen gör också att Hasse Mattisson inte kunnat rapportera på sin blogg. Låt oss hoppas att den kommer igång så fort som möjligt.

Hemsidan har dock fått rapporter via telefon. Telefonlinjerna fungerar ungefär lika ofta som man brukar vinna på en trisslott d v s lite då och då.

Spelare och ledare, vill gärna via hemsidan, framföra att vad som än skrivs här hemma så är man otroligt nöjda med vistelsen och trivs förträffligt . Den är ett minne för livet och rapporterna om att man sover i tältsängar med livet som insats och har beväpnade vakter runt för att skydda sig mot vilda djur är en hel del överdrivna. Anläggningen är trots allt femstjärnig.

Vädret igår och idag har varit mulet med en del regnskurar. Inte det man förknippar med Afrika precis men perfekt med tanke på träningen. Träningen här nere har framställts som rena semestervistelsen vilket heller inte riktigt stämmer. Det som kallats ”joggingtur” är intervallträning i löpning. Dessutom kör man kört en hel del fysträning både igår och idag. Men visst finns det utrymme för olika aktiviteter som kan gå under benämningen ”teambuilding”.

Vädret har dock påverkat planen så den tänkta fotbollsträningen fick flyttas fram. Klart är dock att man spelar en träningsmatch mot det lokala laget Thanda Lions som består av anställda på anläggningen. De har dock tränat mycket seriöst den senaste tiden.

Att det överhuvudtaget finns en gräsplan här är en sensation. Just nu håller man på att sätta upp nät på kortsidorna för att fånga upp bollarna. En hel del lag i regionen har visat intresse för planen och den kommer säkert att användas flitigt i framtiden.

Matchen imorgon spelas vid 15.00(svensk tid) i 2 x 20 minuter och tanken är att Malmö FF skall lufta hela truppen.

Under de här första dagarna har man sett massor av vilda djur, dock inga lejon och elefanter så här långt. Dock rapporterdes det först om att man sett en geopard, vilket vore en sensation, men det visade sig vara en gepard, eller var det en leopard?

Djuret på bilden här bredvid är dock ett lejon.

/Patrik Jandelin