Rapport från Cypernlägret dag 5

Publicerad 17 mars 2007

Anders Andersson bjuder på lördagsunderhållning från Cypern.

Läs om dagens träning, Gregers misslyckade hämnd, Olof Perssons skada, om att börja bli gammal och så presenteras kvällens frågesport.

Lördagen började med att solen sken in i vårt rum. Härligt att äntligen få en riktig soldag.

Nu får ni gärna vara lite avundsjuka eftersom vi kunnat ligga och pressa hela vår lediga eftermiddag. Vi var t o m några friskusar som badade i havet. Omkring 14-15 grader gissar jag på. Förmodligen något mer men det var inte så att man låg och njöt i timmar direkt.

Ni kommer väl ihåg hur Fantastic 4 skrämde Greger häromdagen?

I gårkväll skulle Greggan hämnas hade han tänkt sig. När de alla var på sitt rum klättrade han iklädd huvjacka över till deras balkong och hoppade skrikande in i rummet. Alla 4 bara tittade förstrött på honom utan att ge ifrån sig ett ljud. Besviken lunkade han ut med hängande huvud. Ett patetiskt försök helt enkelt.

Förmiddagens träning bestod i Vattenarbete för de som spelat hela matchen igår och fotboll för resten. Förutom Nicke som slet på cykeln som vanligt. Han meddelar dock att han känner sig mycket bättre och snart lär göra allsvenskans målvakter besvikna igen.

FotbollsTräningen började med lite lekfulla övningar som Anders Johansson höll i. Kul att inte alltid vara helt allvarlig.

Därefter sattes passningsspelet i fokus och träningen avslutades med en del avslutsträning.

Glädjande var att vi träffade Olle som fått prognosen, uttänjt ledband, och därför bara lär vara borta ett par veckor. Skönt att höra att en så go påg som Ollix inte tvingas sitta vid sidan av och bara dricka Tuborg hela dagarna.

Glädjande var också att se Jon-Inge Höiland ha löpträning. Han sprang intervaller och svettades en hel del. Mycket avslappnande att titta på.

Efter lunchen blev det sen som sagt en eftermiddag i solens tecken. Satt och läste min bok som jag är helt uppslukad av. Stieg Larsson kan jag rekommendera om man gillar Kriminalromaner.

Pratade även med Lars Brundin, Sydsvenskans trevlige fotograf. Kul att få tala lite med folk som inte kommer från fotbollsvärlden som omväxling. Vi pratade om matchen igår, våra träningar och landslagets chanser i EM-kvalet….

Nej jag skojade bara.

Vid 5-tiden gick vi till en närliggande pub för att titta på Premier League. Vi tippar varje vecka på stryktipset och denna gång var det Nicke och Jon-Inges tur. Vi kan ha fått 11 rätt men tror inte det blev mer än så. Uselt jag vet.

Vi började med att titta på Chelsea-Sheffield United men när Chelsea gjorde 1-0 efter ett par minuter bad vi ägaren byta till Tottenham-Watford. Eftersom det bara var vi där var det inga problem. Chelsea-matchen var ju givetvis redan avgjord ansåg vi och som tur var bjöd Tottenhams andra halvlek på snygga mål och bra spel. Något överraskande gjordes ett av Spurs mål av målvakten Robinson. En frispark från strax utanför eget straffområde studsade förargligt långsamt över Watford målvakten och in i kassen. Något man inte ser varje dag. Undrar om Sankan klarar av detta? Orkar han sparka så långt? Ska fråga honom imorgon.

Man vet att man blivit gammal när man pratar med några av de unga spelare och de tittar frågande på en när man nämner JR Ewing och gänget i Dallas. Sorgligt.

På tal om Dallas så bjöd vår egen Bobby Ewing, dvs Jocke Nilsson, på en fantastiskt ful framkammning av håret idag. Såg ut som en tjockhårig Claes Ericsson i Galenskaparna när han gjort sig som mest avsmaklig. Bedrövligt.

Men kul att han bjuder på sig själv.

Gott att se att Mif ångar på. Nu ser det riktigt ljust ut. Hoppas att de inte slår av på takten utan fortsätter på inslagen väg. Kan det ha varit så att en trevlig helgtillställning har svetsat samman laget och gjort sammanhållningen starkare???

Nu kom Danne förbi och berättade chockad att han just blivit utslagen av Yksel i poker. De är visst ett gäng som sitter och lirar. Yksel gick all-in och Daniel hängde på. Kaptenen hade två ess och yksel hade bluffat och satt med 6 och 9 när floppen kom. Nu ville det sig naturligtvis inte bättre än att Krögarn fick stege och Lille-Loet fick packa ihop och gå till sitt rum.

Efter middagen bjöds det på underhållning signerad Sir Alf Westerberg. Han hade satt ihop en varierad frågesport med bl a ämnen som; andra världskriget, kända mördare, artistnamn och vilka lag gömmer sig bakom orden? För att alla skulle ha en chans var det även frågor om Danmark, Finland, Afrika och Brasilien. Rättvist så det förslår.

Ett par exempel:

Vilka kända lag gömmer sig bakom dessa ord?

Postavgift.

Havsvidunders bordspålägg

Kroppsdels kaffe

Titta på hus

Organsbassäng

Taube på

Tugga på den ett tag så ska ni få svaren imorgon. Vet ni även vilken finsk ort som Tomten sägs komma från så har ni ett poäng till.

Nu visar de den nyss utkomna Polisskolan 3 på en av kanalerna. Utan att dubba!!! Bäst att passa på när det är så högklassig och modern underhållning.

Därför slutar jag nu men först vill jag be om ursäkt för att jag egoistiskt bara grattade mig själv den 15.e och helt glömde min gode vän Henrique i Lissabon som också fyllde år då. Grattis i efterskott Henrik.

Soliga hälsningar Till er andra.

Må så gott

AA