Ramel om seriestarten och en match att längta till

Publicerad 17 juni 2021 i Dam,Nyheter

Efter en rivstart i division 3 sydvästra med 17–0 i målskillnad på de inledande två matcherna väntar möte mot Lindeborgs FF på Malmö Stadion på lördag.
– Det här är en match vi sett fram emot lite extra, säger Elvira Ramel.

Elvira Ramel under en träningsmatch tidigare i år.

Det blev en märklig första säsong i den himmelsblå tröjan, menar lagets nummer femton Elvira Ramel. Seriestarten fick ständigt skjutas upp, spelades med enbart enkelmöte och den stora publiktillströmningen uteblev på grund av regeringens restriktioner. Bortsett från det klev laget in i division 4 som en virvelvind och med stor dominans avancerade laget upp i division 3.

– Vi har blivit mycket bättre på att behålla tempot genom hela matcherna. Det är något vi jobbat hårt med, att ge allt och lite till, hela tiden. Vi sätter ständigt upp egna mål för att utmana oss själva i matcher där det annars kan vara lätt att ta ett extra tillslag om inte motståndarna har hög press, säger Elvira Ramel.

Laget har nu fått en liknande smakstart på årets säsong, som till skillnad från fjolårets kommer spelas med dubbelmöte och inför betydligt större publik. Matchen mot Lindeborgs FF är slutsåld och i premiären bjöds det på sång i 90 minuter.

– Det är fantastiskt och nu längtar vi bara efter att få uppleva det igen. Deras stöd är något som pushar på en och gör en närvarande i varje sekund. En närvaro som är jätteviktig för oss så vi kan hålla uppe vårt tempo.

I lördagens hemmamatch på Malmö Stadion står Lindeborgs FF 1948 för motståndet. Ett lag som likt Malmö FF avancerade och är nykomlingar i division 3. Lagen spelade i samma serie förra året.

– Fast vi möttes aldrig. Tråkigt nog lämnade de WO och vi tilldömdes segern med 3–0. Det är ju matcher man vill spela och när det var enkelserie i fjol blev det redan färre matcher än vanligt. Så det är väl klart, när vi nu inte kunde möta dem förra året är det här är en match vi sett fram emot lite extra.

Matchen på lördag spelas klockan 13.00. Två och en halv timme senare spelar herrlaget en träningsmatch mot IF Elfsborg inne på Eleda Stadion.

– Ja det är ju rena drömlördagen. Dubbla MFF-matcher. Då kan supportrarna först komma och stötta oss och sen bara knalla över och se en match till, helt perfekt, uppmuntrar Elvira Ramel.

PUBLIKINFORMATION

Se matchen på MFF Play Premium

Malmö FF sänder matchen mot Lindeborgs FF via vår playtjänst MFF Play Premium. Med abonnemang för 99 kr/mån får du ta del av allt innehåll, men du kan också köpa matchen separat för 39 kr. Matchen sänds via en fastmonterad kamera som automatiskt följer händelserna ute på plan. Kommentator är Björn Nilsson.

Erics har öppet

Under lördagen håller Erics bar & Restaurang öppet mellan klockan 12.00 – 16.00.
Förboka bord till zoran.manevski@mff.se eller på telefon 0735122970.

Matchmeny
Caesarsallad med kyckling eller tofu för 125kr
Kaffe och kanelsnäcka för 49 kr

huvudpartners

officiella partners