Publikinformation till MFF – FC Salzburg

Publicerad 04 augusti 2015 i Nyheter

På onsdag kommer elva himmelsblå spelare tillsammans med drygt 20 000 fanatiska supportrar ta sig an FC Salzburg. Under tisdagens presskonferens satt en energisk Åge Hareide och berättade att laget och publiken måste gå samman och skapa en gemensam känsla för att tillsammans se till att slå ut FCS och gå vidare till Champions Leagues play off-omgång. Klubbens supportrar går i samma linje som MFF-tränaren och har under veckan gått ut med budskapet #Tillsammans där man uppmanar alla att ta sig in på läktarna tidigt för att stötta spelarna redan under uppvärmningen och sedan fortsätta tills dess att domaren blåst av matchen.

Kom i tid
Våra supportrar har under veckan gått ut med budskapet #Tillsammans där de uppmanar alla att ta sig in på läktarna i god tid för att stötta laget redan vid uppvärmningen och sedan fortsätta toksjunga fram tills dess att domaren blåst av matchen.

Det är många som pratar om stämningen ifrån 2014 års matchen mellan Malmö FF och FC Salzburg – den stämningen ska överträffas på onsdag.

(Supportern @Staxen1 på Twitter har gjort en finfin film ifrån förra årets läktarkamp. Se filmen här

Om du sitter på den södra kortsidan är det av extra vikt att du kommer i tid till matchen då det är många som ska in via tornet och ingång J.

Biljetter kvar
Det finns fortfarande biljetter kvar. Det är till den övre etagen mitt på de bägge långsidorna och till sektion 18 på den södra kortsidan.

Då FC Salzburg kommer med få supportrar har vi under tisdagen kunnat minimera bortasektionen till endast sektion 17 och på så sätt släpp upp fler platser till sektion 18 som i normalt fall tillhör bortasektionen. Om du köper biljett till sektion 18 ska du gå in via ingång J, även om det kan stå sektion E på din biljett.

Du hittar biljetter på ticnet.se

Sjung med under hela match

På Swedbank Stadion finns en stämning som inte går att finna någon annanstans i Sverige. Den är högljud, den är energisk och den har en perfekt gnutta av malmöitisk humor i sig. MFF Support har samlat alla läktarsångerna på en plats till dig som vill bidra till stämningen men ännu inte lärt dig alla sångerna.

Till sångarkivet.

Ståplats trots stolar
Då UEFA inte tillåter renodlad ståplats har våra supportrar monterat upp 3000 stolar på den norra läktaren för att göra den tillgänglig till våra kvalmatcher. Trots att det numera står stolar på den norra läktaren anses den fortfarande vara en ståplatsläktare.

Till årskortsinnehavare:
Om du nyttjade möjligheten att köpa den plats som är knutit till ditt kort i Allsvenskan, så ligger din biljett till onsdagens match på ditt årskort. Om du är årskortsinnehavare och inte nyttjade möjligheten att köpa din plats till onsdagens match ligger där ingen biljett på ditt årskort.

Håll gångarna fria
För att publiken skall få bra service har vi servicevärdar på hela Stadion. Om en person skulle komma till skada eller behöva hjälp är det viktigt att vår personal snabbt kan komma fram. Därför ska alla trappor vara fria ifrån publik.

Gå till den plats som står på biljetten

Vi ber er att respektera att ni ser matchen ifrån den plats som står på er biljett/årskort. Om det är så att ni har sittplats får ni inte gå in och se matchen ifrån ståplats. Varje sektion har en maxkapacitet och detta måste vi följa.

Gå in via den ingång som står på biljetten

Det kommer inte gå att röra sig fritt inne på arenan imorgon. Därför kan du inte gå in igenom vilken igång som helst utan du ska gå till den ingång som står på din biljett. (Förutom om du sitter på sektion 18 och det står ingång E på din biljett. För sektion 18 gäller ingång J). Grindarna på den norra kortsidan mellan sittplats och ståplats kommer att vara stängda.

Ingen alkoholförsäljning
UEFA tillåter inte försäljning av alkohol och vi kommer därför inte kunna sälja öl eller vin på onsdagens match.

Ingen förfest

MFF Support kommer inte att anordna någon förfest innan matchen utan förfesten kommer att vara inne på läktarna.

Vi ses på Stadion!

#Tillsammans

huvudpartners

officiella partners