Publikinformation inför MFF – Celtic FC

Publicerad 25 augusti 2015 i Nyheter

Ikväll kommer MFF-spelarna tillsammans med drygt 20 000 fanatiska supportrar ta sig an Celtic FC. Klubbens supportrar uppmanar alla att, precis som i hemmamatchen mot FC Salzburg, ta sig in på läktaren så tidigt som möjligt för att skapa en mäktig ljudkuliss redan vid uppvärmning för att sedan bara öka fram till att domaren blåser av.

Kom i tid
Våra supportrar har under veckan gått ut med budskapet Hela Stadion Sjunger där de uppmanar alla att ta sig in på läktarna i god tid för att stötta laget redan vid uppvärmningen och sedan fortsätta toksjunga fram tills dess att domaren blåst av matchen.

”Hela stadion sjunger!

Glöm allt vi gjort hittills. Nu sätter vi ribban för vad man kan åstadkomma på en fotbollsarena. Kom till stadion innan uppvärmningen och stötta pågarna från första stund!

För att vi ska toppa alla tidigare insatser på Stadion måste alla delta. Denna gång ska sången eka över staden. Därför vill vi skära ner på klappandet som dränker sången. Istället ska vi sjunga högre än någonsin.”

Insläpper till Stadion öppnar 90 minuter innan matchstart.

Sjung med under hela match

På Swedbank Stadion finns en stämning som inte går att finna någon annanstans i Sverige. Den är högljud, den är energisk och den har en perfekt gnutta av malmöitisk humor i sig. MFF Support har samlat alla läktarsångerna på en plats till dig som vill bidra till stämningen men ännu inte lärt dig alla sångerna.

Till sångarkivet.

Ståplats trots stolar
Då UEFA inte tillåter renodlad ståplats har våra supportrar monterat upp 3000 stolar på den norra läktaren för att göra den tillgänglig till våra kvalmatcher. Trots att det numera står stolar på den norra läktaren anses den fortfarande vara en ståplatsläktare.

Banderollplatser
Då det är UEFA som arrangerar matchen får vi inte exponera våra egna sponsorer inne på Stadion och därför har våra egna reklamband täckts över. Det är därför okej att hänga banderoller på det nedre etaget över den vita reklamtäckaren.

Till årskortsinnehavare:
Om du nyttjade möjligheten att köpa den plats som är knutit till ditt kort i Allsvenskan, så ligger din biljett till tisdagens match på ditt årskort. Om du är årskortsinnehavare och inte nyttjade möjligheten att köpa din plats till tisdagens match ligger där ingen biljett på ditt årskort.

Håll gångarna fria
För att publiken skall få bra service har vi servicevärdar på hela Stadion. Om en person skulle komma till skada eller behöva hjälp är det viktigt att vår personal snabbt kan komma fram. Därför ska alla trappor vara fria ifrån publik.

Gå till den plats som står på biljetten

Vi ber er att respektera att ni ser matchen ifrån den plats som står på er biljett/årskort. Om det är så att ni har sittplats får ni inte gå in och se matchen ifrån ståplats. Varje sektion har en maxkapacitet och detta måste vi följa.

Gå in via den ingång som står på biljetten

Det kommer inte gå att röra sig fritt inne på arenan. Därför kan du inte gå in igenom vilken igång som helst utan du ska gå till den ingång som står på din biljett. Grindarna på den norra kortsidan mellan sittplats och ståplats kommer att vara stängda innan och under matchen. Efter matchen kommer grindarna vara öppna för att underlätta utsläppet.

Planera er väg till Stadion

Matchen mot Celtic kommer att vara en av de största TV-matcherna som vi haft. Därför kommer det att vara avstängt bakom den västra läktaren på grund av alla TV-bussar. Planera er väg till Stadion så att ni kommer rakt på er ingång. Om ni ska gå in via ingång D måste ni komma söderifrån.

Ingen alkoholförsäljning
UEFA tillåter inte försäljning av alkohol och vi kommer därför inte kunna sälja öl eller vin på tisdagens match.

Ingen förfest

MFF Support kommer inte att anordna någon förfest innan matchen utan förfesten kommer att vara inne på läktarna.

Övrigt

Supportrar till Celtic FC kommer att befinna sig på sektionerna för gästande supportrar det vill säga sektion 17, 18 och halva 19. Utöver dessa sektioner har även Celtic FC med sig ett antal gäster och sponsorer som är placerade på sektion 14. Av säkerhetsskäl kommer personer som ikläder sig symboler såsom matchtröjor, halsdukar, flaggor etc. för gästandes lag att nekas inträde till övriga sektioner.
Undantag görs för den halsduk MFF Shopen tagit fram som minne av dubbelmötet mot Celtic.

Fans of Celtic FC are placed in sector 17, 18, 19 and have some seats in sector 14 for sponsors and guests. Due to security reasons people who assume symbols for the visiting team; jerseys, scarfs and so on, will be denied entry to all other sectors of Malmö new Stadium. For information and tickets regarding the away sector: please contact the visiting club.

#HelaStadionSjunger #Tillsammans

huvudpartners

officiella partners