Pressmeddelande angående gårdagsmatchen!

Publicerad 16 september 2003

”Malmö FF ser mycket allvarligt på det inträffade i pausen av gårdagens Skånederby på Olympia. Att tända sådana pjäser på en fullbelagd läktare vittnar om förakt för säkerheten och fullständigt ointresse av alla de MFF:are som hade begett sig till Olympia. Alla personer som kan identifieras som delaktiga i händelsen kommer att portförbjudas på Malmö FF:s matcher, både hemma och borta, med omedelbar verkan.”

Läs mer i det pressmeddelande som precis skickats ut till media.

Det har varit en hektisk dag för många inom Malmö FF. Polisen, säkerhetsvakter och publikvärdar har informerat om gårdagen till Malmö FF:s säkerhetsansvariga. Styrelse har informerats och beslut tagits.

Dessutom har mängder av tips har inkommit både till Malmö FF och MFF Support angående gårdagens händelser på Olympia.

Malmö, 2003-09-16

Pressmeddelande

Malmö FF ser mycket allvarligt på det inträffade i pausen av gårdagens Skånederby på Olympia. Vi kan inte starkt nog fördöma de personer som med bengaliska eldar och rökgranater utsätter sin omgivning för fara. De medför betydande brandfara och rökutvecklingen framkallar andningssvårigheter för människor i närheten. Att tända sådana pjäser på en fullbelagd läktare vittnar om förakt för säkerheten och fullständigt ointresse av alla de MFF:are som hade begett sig till Olympia.

Alla personer som kan identifieras som delaktiga i händelsen kommer att portförbjudas på Malmö FF:s matcher, både hemma och borta, med omedelbar verkan. Hittills har två personers identitet fastställts och de har blivit avstängda till slutet av säsongen 2005. Ytterligare åtgärder kan bli aktuella, men MFF avvaktar polisens förundersökning innan vidare beslut fattas. Arbete med att identifiera fler gärningsmän pågår, bland annat med hjälp av filmbilder. De uppgifter vi har fått från polisen och annan säkerhetspersonal tyder på att flera personer kommer att kunna identifieras.

Vi vill också understryka att MFF Support är helt eniga med Malmö FF i fördömandet av illgärningen. Ingen av de som hittills har identifierats är medlem i MFF och om någon av de som ertappas som skyldiga visar sig vara medlemmar kommer de självfallet att uteslutas. MFF Supports ståndpunkt är densamma.

Avslutningsvis vill Malmö FF uttrycka sitt djupa deltagande med alla som drabbades av elden och röken. Vi kommer att arbeta med alla medel för att de bedrövliga scenerna på Olympia inte ska upprepas.

Med himmelsblå hälsning

Malmö Fotbollförening