Pressmeddelande

Publicerad 02 september 2007

Sören Åkeby fortsätter och laget tar krafttag inför säsongsavslutningen

Dagen efter den svaga insatsen mot Trelleborg i Allsvenskan och med förstålig hård kritik har Malmö FF:s ledning och spelare allvarligt diskuterat igenom situationen.

Det kan konstateras att det ännu en gång den här säsongen brustit i genomförandet på planen och för detta är både den sportsliga ledningen och spelarna ansvariga. Inställningen när det väl gällt har varit allt för dålig och kan inte ursäktas, det är alla involverade helt överens om.

Inför avslutningen av Allsvenskan 2007 är det emellertid klart att Sören Åkeby fortsätter leda laget och att hela truppen nu ska göra allt som står i deras makt för att få en så bra avslutning som möjligt. Man har nu två veckor på sig till nästa match, hemma mot Örebro, och träningen kommer helt inriktas på att få fart och aggressivitet i spelet.

Daniel Andersson, Lagkapten
”Kritiken mot laget är berättigad men det är alldeles för enkelt att bara skylla på Sören. Vi spelare har inte tagit vårt ansvar fullt ut och vi står bakom vår tränare. Nu har vi tagit i hand på att vi ska samla ihop oss, spela för varandra och göra allt vi kan för att få en bra säsongsavslutning.”

Bengt Madsen, Ordförande
”Sören Åkeby leder laget under resten av säsongen. Vi anser inte att den undermåliga insatsen enbart kan lastas vår tränare. Styrelsen, hela den sportsliga ledningen och inte minst spelarna har alla ett ansvar för resultatet och vi tror inte att ett snabbt tränarbyte i detta läge skulle bidra positivt. Nu är det upp till tränare, ledare och spelare att tillsammans visa upp den kapacitet som vi vet att de har.”

Hasse Borg, Sportchef
”Nu vill vi minimera alla spekulationer om tränare och spelare för att få lugn och ro. Vi har potential i laget och nu gäller det att stötta Sören och hela truppen maximalt för att under de resterande matcherna få ut denna potential och förbättra resultaten. Spelare, ledare och tränare är överens om att ge allt för Malmö FF.”