Premiärseger i division 3

Publicerad 05 juni 2021 i Dam,Nyheter

Första seriematchen för året spelades på Malmö Stadion idag och det blev vinst med stor stil för damlaget. Siffrorna skrevs till slut till 8–0.

Sammanfattning

Till 476 sjungande supportrar tågade Malmö FF under lördagen in för seriepremiär mot Lunds BK. Och det var ett taggat ljusblått lag som direkt skruvade upp tempot i en efterlängtad premiär. Efter ett fint anfall längs högerkanten fick lagkapten Cornelia Lindgren chansen att spräcka målnollan tidigt men i vägen för måljubel stod den vänstra stolpen.

Malmö FF fortsatte att rulla boll högt upp i planen men kanske var det premiärnerverna som gjorde sig påminda sista tredjedelen. När lägena dök upp saknades skärpan i avsluten. Men måljublet skulle komma. Efter 24 minuter fick Malin Gunnarsson en fin boll att löpa på längs kanten, hon ryckte sig loss från sin försvarare och kunde iskallt placera in 1–0 till stort jubel. Kanske lossnade nervositeten med ledningsmålet för omgående syntes ett mer avslappnat Malmö FF.

Mot ett högt stående Lunds BK-försvar fortsatte MFF att hitta ytor i djupet längs kanterna. När 2–0-målet kom var det ännu en gång högerkanten som öppnade upp sig och Melina Skarström kunde peta in 2–0 före pausvilan.

I den andra halvleken skruvade MFF upp tempot ytterligare och nervositeten över de sjungande supportrarna förvandlades till energi hos spelarna ute på plan. När Ida Lyberg fångade upp en lös boll utanför offensivt straffområde såg ytterbacken inget annat alternativ än att gå på avslut. Och vilket avslut hon visade upp, matchens delikatess, när Lyberg från distans tryckte in 3–0.

Därefter gick luften ur Lunds BK som inte längre orkade stå emot. Från nära håll kunde först Elvira Ramel, som gjorde ett piggt inhopp i den andra halvleken, och sedan Amanda Kander skriva in sig i målprotokollet.

MFF nöjde sig inte där och när Rebecka Holm tryckte in sitt första mål för säsongen ett par minuter före slutsignal fastställde hon slutresultatet till 8–0. En övertygande säsongsinledning för laget där publiken dessutom fick se åtta olika målskyttar.  

FREDRIK JAHNFORS EFTER MATCHEN

– Det är fantastiskt för tjejerna att få kliva ut och spela inför den här publiken. Det tog ett tag, ja kanske hela den första halvleken, innan våra premiärnerver började släppa. I början stod vi mycket stilla, hade inget tryck i passningarna och körde helt enkelt fast på mittfältet.

– Vi var förberedda på att våra motståndare skulle krympa ihop det och spela väldigt kompakt. I halvtid pratade vi om att vi måste bli bättre på att hitta- och komma i två-mot-ett lägen och det tycker jag verkligen att vi gör. Vi började utnyttja ytorna som öppnade sig på kanterna och då blev det lättare för oss att hitta in i straffområdet och när vi väl hittade in där, då kom också målen.

– Jätteroligt att vi har så många olika målskyttar, det visar på en bredd och ett varierande spel som vi kan vara nöjda med. Men ska vi vara ärliga så måste vi också vara lite kritiska för vårt passningsspel idag är något vi måste förbättra till nästa match, och det kommer vi att göra.

SPELARINTERVJU: ida lyberg

LAGUPPSTÄLLNING

Emma Svensson
Elin Björklund, Lovisa Wifvesson, Beatrice Andersson, Ida Lyberg
Amanda Kander, Cornelia Lindgren, Rebecka Holm
Malin Gunnarsson, Melina Skarström, Madeleine Hejde

Ersättare: Josefine Carlsson, Martina Sutalo, Stina Stadig, Annelie Nilsson, Elvira Ramel

huvudpartners

officiella partners