Premiärmotståndarna ÖSK

Publicerad 21 mars 2010

Örebro SK fortsätter sakta men säkert sin väg mot målet att bli ett allsvenskt topplag, och fick med 2-0 hemma över Åtvidaberg i premiären en bra start på 2010. Här är en liten presentation av tisdagens motståndare.

Undvik köerna – köp biljett i förköp!

• 2007: nykomlingarna ÖSK landar en tolfteplats och klarar sig precis kvar i Allsvenskan.
• 2008: ÖSK satsar på offensivt 4-3-3-spel under nye tränaren Sixten Boström och kommer sjua.
• 2009: ÖSK sätter målet topp fem, har chansen in i sista omgången men hamnar sexa.
•2010: ÖSK siktar på att bli ett allsvenskt topplag.
Det har gått undan värre för anrika Sportklubben från Örebro de senaste åren, och det har gått riktigt, riktigt bra.

Måste bli stabilare
– För att ta sista steget och bli en del av toppstriden måste vi bli stabilare, men vi är på rätt väg. 2009 var vi mycket stabilare än 2008, men vi hamnade i en svacka där vi fick stryk med 3-0 tre gånger på rad och tappade, säger Sixten Boström inför sin tredje säsong som ÖSK-tränare.
En av de tre 3-0-förlusterna bjöd MFF närkingarna på den 4 oktober, mitt i den hysteriska himmelsblå formtoppen i höstas – alla tre målen av Daniel Larsson.

Fler mål ett krav
– För att bli ännu bättre måste vi göra fler mål. Vi åstadkom tillräckligt många målchanser ifjol, men det där sista saknades, tillägger Sixten Boström.
Och kanske är det ett måleffektivare Örebro som gått in i säsongen 2010: två skott i mål av fem på i den stabila 2-0-segern över Åtvidaberg hemma på Behrn Arena i premiären, båda inprickade inom loppet av sju minuter i slutet av första halvleken. Det första av 19-årige yttern Marcus Astvald, som fick ett litet genombrott i höstas, det andra av tunge danske centern Kim Olsen, som gjort 16 mål på 43 allsvenska matcher 2008 och 2009.

Ladda ner hela premiärnumret av Avspark här(8 MB)