Prahl inför seriefinalen

Publicerad 16 augusti 2002

MFF-tränaren tar för säkerhets skull med sig sjutton man till Götet för att betvinga Sällskapet, däribland alla truppens tre danskar.

Lagen som ligger etta och tvåa i allsvenskan har lika många poäng. De bägge lagen möts. Då blir det seriefinal. Eller? Båda tränarna inblandade i drabbningen tvekar inför en dylik etikett redan i sextonde omgången. Så här säger Tom Prahl:
– Det är lite tidigt att att prata om seriefinal. Det lag som vinner har ett bra utgångsläge, men inte mer. Får jag välja mellan att förlora den här ”seriefinalen” och prestera i de kommande tio matcherna som vi gjort i de föregående tio så väljer jag det senare – för då har vi vunnit serien… Men vi är ute efter revansch för förlusten i våras. Vi tänker inte låta ÖIS ta sex poäng av oss!

Ickedestomindre har snacket gått hela veckan, och även MFF-tränaren har på sitt sätt bidragit att sätta fokus på matchen genom att staka ut målsättningen fyra poäng på de två matcherna Norrköping och Djurgården. Det blev förresten sex, efter den sanslösa bortamatchen mot Djurgården, där Peter Ijeh gjorde tre mål på tolv minuter och MFF gick till halvtid med 4-1-ledning!
Hur ser du på matchen en knapp vecka senare?
– Den har försvunnit rätt så snabbt ur medvetandet, faktiskt. Naturligtvis var vår insats oerhört tillfredsställande, särskilt passnings- och djupledsspelet. Men, sedan har vi ju också släppte in 2+2+3= sju mål på tre matcher vilket är oroande. Å andra sidan var vi på väg att göra 5-1 också genom Andreas Yngvesson. Istället kunde Djurgården reducera på den där frisparken, och vi blir passiva och tappar initiativförmågan.

Prahl har tagit ut en sjuttonmannatrupp som satte sig på bussen norrut strax efter eftermiddagspasset.
– För säkerhets skull. Det kan ju hända något under natten.

Truppen:

Målvakter: Mattias Asper, Lee Baxter.
Försvarare: Olof Persson, Daniel Majstorovic, Jussi Nuorela, Mikael Roth, Jeppe Vestergaard.
Mittfältare: Erik Johansson, Hasse Mattisson, Brian Steen Nielsen, Jörgen Ohlsson, Peter Sörensen, Andreas Yngvesson, Joseph Elanga, Jon Jönsson.
Anfallare: Niklas Skoog, Peter Ijeh.

Kenneth Gustavsson och Markus Rosenberg ut, Jon, Jeppe och Peter Sörensen in.
– Förutom hur vi förväntar oss att matchen mot ÖIS ser ut, grundar sig uttagningen också på att belöna bra prestationer i reservlagets matcher, och framför allt Peter och Jeppe var riktigt bra mot FC Köpenhamn. Sedan är det så pass jämnt att vi gärna gör lite ”rundgång”.

Erik Johansson hade en stukning efter djurgrdsmatchen, men har kört för fullt torsdag och fredag. Gudmundur Mete är inte hundraprocentig till lördagen, men så pass på g att han åker till Frankrike i veckan med det isländska U21-landslaget. Matias Conchas comeback dröjer ytterligare.
– Hans rehabilitering går långsammare än jag hoppats på, säger Prahl.

Och så var det det här med vidskepelsen… innan djurgårdsmatchen var ett besök på Wasamuseet inplanerat, eftersom Prahl under tiden i HBK vunnit på Stockholms Stadion efter besiktigande av den mindre sjödugliga örlogsbjässen. Och det verkade ju funka även denna gång – fast nej! Då tiden tajmade dåligt, bad några spelare att få slippa, varpå alla blev ”befriade”… MFF dissade alltså det världsberömda gamla vraket i sista stund och lämnade fältet fritt för ödets makter. Nå, det gick ju rätt hyfsat. Men det är ju ändå inte utan att man undrar om truppen gjorde något speciellt förra gången man var i Göteborg (Blåvitt-MFF 0-4), kanske värt att upprepa?
– Nja… vi fikade i Halmstad. Fast det gjorde vi på väg till Borås också, funderar Prahl med återstående kalkyler över vidskepelsens systematik att göra.
De rörande fotboll och Örgryte däremot lär garanterat vara avklarade.

/Tobias Christoffersson