vår podcast

då sjunger
hjärtat

Malmö FF:s officiella podcast.

”Då Sjunger Hjärtat” är namnet på Malmö FF:s nystartade podcast. I podden vill vi möta våra supportrar och medlemmar för att föra vidare föreningens värdegrundsarbete och historia. Här får du berättelser och insikter om livet i Sveriges mest framgångsrika fotbollsklubb. Lyssna på historier om en färg, en stad från ett hjärta. Du kan lyssna på avsnitten i spelarna nedan, eller där poddar finns (exempelvis Spotify och iTunes).


sambafotboll och malmörock

Malmö FF är en demokratisk och öppen förening där alla som delar föreningens mål och värderingar kan bli medlemmar. 

I femte avsnittet av Då sjunger hjärtat gästas vi av ”Årets skåning 2020”, MFF:aren och artisten Nisse Hellberg. Han missar inte en match och är en av alla de supportrar som tvingats stanna hemma under säsongen. Ett år då han själv spelat inför tomma läktare, utan sin publik. En saknad av det vi tagit för givet – en längtan till det som kommer sen. En historia om där fotbollen och kulturen går hand i hand.

Malmö FF · Nisse Hellberg – Fotbollssamba och Malmörock


ETT STEG FRAM

Malmö FF värnar om integrationen av människor med annan kulturell bakgrund i samhället.

Som tonåring följde han Malmö FF:s väg mot Europacupfinal från pojkrummet i Sheffield. Långt senare skulle John Taylor flytta till Sverige och staden med det himmelsblå laget han hört så mycket om. Genom TV-rutan har John Taylor skapat trädgårdsfeber hos svenska folket. I Då sjunger hjärtat berättar trädgårdsmästaren hur biljettluckan på Malmö Stadion gav honom inträde till ett nytt samhälle och en ny kultur.

Malmö FF · John Taylor – Ett steg fram

laget som förenar

Malmö FF är en integrerad del av samhället och en positiv social kraft som arbetar för att skänka stolthet och glädje till människorna i Malmöregionen.

Då Sjunger Hjärtat gästas i det tredje avsnittet av en person som verkligen vet vad som krävs för att bli bäst i sin idrott. Före detta proffsboxaren Klara Svensson berättar öppet om sin kamp med psykisk ohälsa och om hur hon inledde sin yrkeskarriär i Malmö FF.

Malmö FF · Klara Svensson – Laget som förenar

FOTBOLL ÄR FÖR ALLA

Malmö FF hyllar principen om allas lika värde och tar avstånd från diskriminering.

Avsnitt två av Då Sjunger Hjärtat. Som ungdomsspelare i Malmö FF jämförde Eric Persson honom med självaste Bosse Larsson. Men Fredrik Ekelund blev inte fotbollsproffs, han blev en prisad författare som till slut hittade sig själv i kvinnan Marisol M.

Malmö FF · Fredrik Ekelund/Marisol M – Fotboll är för alla

Alla barn har rätt till stora drömmar

Malmö FF värnar om ungdomars sociala fostran med fokus på laganda, gemenskap, samarbetsförmåga och respekt för andra.

Premiäravsnittet av Då Sjunger Hjärtat. Vi gästas av den prisbelönte författaren Björn Ranelid vars kärlek till Malmö FF gör honom så nervös att han knappt vågar titta på matcherna. Han berättar också om hur idrotten kan hjälpa våra barn och ungdomar och om hur fotbollen räddade hans egen barndom.

Malmö FF · Björn Ranelid – Alla barn har rätt till stora drömmar

huvudpartners

officiella partners