Plantin tvåmålsskytt i debuten

Publicerad 29 januari 2022 i Dam,Nyheter

Malmö FF spelade 4–4 i årets första match mot Elitettanlaget Ifö Bromölla IF. Två av målen prickades in av nyförvärvet Anna Plantin.
– Vi gör en bra förstamatch mot ett en tuff motståndare så vi har mycket vi kan ta med oss från dagens insats.

Anna Plantin gjorde två mål i debuten i MFF-tröjan.

På MultiCopy Arena inledde Malmö FF fotbollssäsongen 2022 på riktigt med årets första match. En tuff träningsmatch mot Ifö Bromölla IF, som till vardags lirar i Elitettan, serien under OBOS Damallsvenskan. MFF gick in i matchen med fokus på inställning och högt tempo och i den 24:e spelminuten kunde Rebecka Holm ge gästerna ledningen med 0–1. Bara några minuter senare kvitterade Bromölla. 1-1 stod sig halvleken ut men två gånger om stod ribban i vägen för de himmelsblå.

– Visst märks det att vi inte har matchtempo i benen än, men jag tycker ändå vi gör det riktigt bra för att vara årets första match och mot en motståndare som siktar mot toppen av Elitettan, säger Anna Plantin.

Anfallaren som gjorde sin första match i MFF-tröjan tog själv huvudrollen i den andra halvleken. Under pausvilan slog den redan kraftiga vinden om till stormbyar och förutsättningarna för fotboll var inte optimala. Efter timmen spelad kunde även Bromölla göra 2–1 men det sänkte inte MFF som snarare tände till och kvitterade bara minuten senare genom Saga Fredriksson. Då visade Anna Plantin upp sig från sin bästa sida när hon först med en fin individuell prestation tryckte in 2–3 från distans och sedan satte 2–4 på ett tillslag när Stina Stadigs inlägg landade perfekt i straffområdet.

– Jo det var väl två typiska Anna mål får jag säga. Det var tufft i den andra halvleken. Vinden var inte rolig och gjorde det otroligt svårt att spela. Men väldigt kul att spela med så duktiga tjejer runt omkring sig. Och ja en anfallare vill ju alltid göra mål så, absolut, jag är glad över mina två mål idag.

Med kvarten kvar lyckades Bromölla både reducera och kvittera till 4–4 som också blev slutresultatet.

– Trots att vi är en del nya på plan och har några som får spela på kanske ovana positioner så kändes det som att vi var samspelta. Vi lyckades med ett par fina kombinationer och sätter förstapressen som vi tränat mycket på, säger Anna Plantin.

Tränare Fredrik Jahnfors om:

Insatsen:
– För att vara första matchen för året så är vi nöjda. Vi har jobbat mycket med att komma upp snabbt i press och inte låta motståndaren få vila med boll i uppspelsfasen och vi sätter förstapressen förvånansvärt bra för att inte ha spelat match på länge. Vinden ställer till det idag. Vi borde ha utnyttjat medvinden i den första halvleken på ett bättre sätt men samtidigt krigar vi otroligt bra när den är som värst i den andra halvleken när vi har motvind. I 75 minuter är det vi som för matchen och vi gör det mot ett riktigt bra lag så jag är nöjd med mycket idag trots allt.

Nyförvärven Linnea Svensson och Anna Plantin:
– Linnea och Anna gör det jättebra. De kliver in och visar pondus och man ser direkt att de är klasspelare som anslutit till oss. Linnea har ett lugn och en trygghet som sprider sig till hela laget. Dessutom är hennes uppspelsfot ett vapen framåt och något jag tror vi kommer se mer av under säsongen. Anna gör två fantastiska mål. Vill delta mycket i spelet och kommer bidra med många mål framåt för oss.

F06 spelarna Alva Falk och Mikaela Cindric:
– De får hopa in i den andra halvleken mot en tuff motståndare och i en väderlek som nästan gör det omöjligt att spela fotboll. Men de agerar klokt och bra och tar för sig. Väldigt häftigt att se de båda kliva in med sån självklarhet. All heder även till de andra tjejerna i laget som tar hand om de här unga tjejerna som kommer upp och spelar med oss.

Provspelande Petronella Winblad:
– Petronella är en 16-årig central mittfältare som provtränat med oss. Idag fick hon också chansen att visa upp sig i match och jag är jätteimponerad av hur hon kliver in och hanterar uppgiften på mittfältet. Lugn och trygg och tar för sig, väldigt kul att se.

MÅL:

Rebecka Holm (24′), Saga Fredriksson (54′), Anna Plantin (56′), (60′)

laguppställning:

Emma Svensson
Lovisa Wifvesson, Linnea Svensson, Ida Lyberg, Saga Fredriksson
Melina Skarström, Cornelia Lindgren (K), Amanda Kander
Rebecka Holm, Anna Plantin, Malin Gunnarsson

Ersättare: Stina Stadig, Madeleine Hejde, Alva Falk, Mikaela Cindric, Petronella Winblad

huvudpartners

officiella partners