Pehrsson: ”Jag är stolt och tacksam”

Publicerad 14 maj 2018 i Nyheter

Efter den senaste tidens resultatmässiga motgångar tog Malmö FF beslutet att göra en förändring i ledarorganisationen och avsluta samarbetet med Magnus Pehrsson.
– Jag är otroligt stolt över att ha varit en del av MFF och det kommer jag alltid att bära med mig, säger Magnus Pehrsson.

Magnus Pehrsson mottog beskedet tidigare under måndagen.

– Först är det en ledsamhet att inte få fortsätta det som jag fortfarande tycker är Sveriges finaste jobb som fotbollstränare. Men vi åkte på många förluster under en kort tid. Detta är den första månaden, av mina totalt sexton här, som blivit riktigt svart. Det gör att klubben känner att de behöver göra en förändring, säger han.

Du ledde laget till ett historiskt tjugonde SM-guld i fjol. Hur går dina tankar om det?

– Jag känner en enorm stolthet för det vi gjorde de första femton månaderna av mitt jobb. Under den perioden tycker jag att jag utvecklade lagets spelsätt, vår träningsmetodik, effektiviserade kommunikationen mellan ledare och mellan ledare och spelare, samt gjorde våra arbetsprocesser mer professionella. De idéer jag hade fick jag pröva i den bästa och mest krävande miljön i svensk fotboll med framgång.

– MFF är fantastiskt, dels det interna och dels stödet från supportrarna. Den synergin. Vi har haft en dålig period och jag förstår att jag inte står högt i kurs för stunden. Men all kärlek och uppbackning vi har fått under min tid här är jag tacksam för. Jag är otroligt stolt över att ha varit en del av MFF och det kommer jag alltid att bära med mig.

Finns det något särskilt minne du håller extra högt?

– När Anders Christiansen sparkar in bollen i Norrköping, när jag förstod att nu avgör vi det här på vår första möjlighet att ta guldet. Det var det viktigaste för MFF förra året och det viktigaste för mig personligen. Det är det starkaste minnet. Det sitter väldigt starkt på näthinnan fortfarande.

huvudpartners

officiella partners