Patrik Jandelin tackar för sig: ”Fantastisk resa”

Publicerad 26 juni 2024 i Herr,Nyheter

Efter 23 år som anställd i Malmö FF slutar ”Lakan” – här är hans finaste minnen.

Patrik ”Lakan” Jandelin lämnar Malmö FF efter 23 år som anställd..
Han började 2001 och har haft en rad olika roller i föreningen, de senaste 15 åren har han varit evenemangsansvarig.

Vilken är din största upplevelse under de här åren?

–Det har jag funderat mycket på och det är jättesvårt att välja ut en sak. Jag väljer att svara lite tråkigt och välja hela resan som föreningen gjort från ett kontor på Kulan med sju anställda, där alla gjorde allt, till där vi är idag. Att ha fått vara med på den resan och vara en liten del av den utvecklingen har varit fantastiskt. Malmö FF har gått från att vara en stor småklubb till en liten storklubb och det är ett jättestort steg att ta. Mycket större än vad många tror, framförallt mentalt.

Men vill du inte lyfta något speciellt tillfälle?

– Jo det finns naturligtvis ett pärlband av händelser på vägen. Det första jag kommer att tänka på är att jag överhuvudtaget blev anställd av Malmö FF. Det var så unikt på den tiden att man anställde en supporter att Ole Törner skrev om det i Arbetet.
– En annan sak är byggandet av en ny arena. Det kan vara det viktigaste beslutet Malmö FF har tagit. Hasse Borg sa till mig att ”Du förstår inte vad detta kommer att ge Malmö FF i framgångar och ökad volym och ekonomi, det kommer bli helt fantastiskt”. Där och då tänkte jag att han var en bra säljare, men det blev precis som han beskrev det och mycket mer. Så att vara med på ett litet hörn där var trevligt.

Vad finns det för sportsliga höjdpunkter?

–Den största är första gången vi kvalificerade oss till Champions League-gruppspel. Det var fantastiskt att vi klev förbi den milstolpen.
– Jag vill också lyfta fram två av de här ”tredje halvlekarna” vi haft. Dels firandet när vi hade fått vår andra stjärna som visade upp vår stolta historia. Och sen var det förstås Markus Rosenbergs avslutning. Det var inte jag som regisserade den, men det kunde inte bli bättre. Markus Rosenberg har varit en oerhört viktigt person för Malmö FF. En kravställare både internt och externt. Han var en av de som fick oss att rent mentalt tro på vad vi kunde genomföra som förening.

Vad finns det för spelare, förutom Markus Rosenberg, som ligger dig varmt om hjärtat?

– Jag väljer tre stycken. Först måste jag nämna Daniel Andersson. Jag har känt honom i olika roller men oavsett vilken roll han haft har han varit en fantastiskt viktigt person för MFF. Han är tydlig och rak i kommunikationen.
– Sen måste jag lyfta fram Johan Dahlin, en helt fantastiskt människa. En otrolig vinnarskalle.
– Anders Christiansen är också en otroligt fin människa med ett otroligt stort hjärta. Det är fantastiskt att se någon som inte har en naturlig anknytning till föreningen bli en så stor del av föreningen.

Var hittar vi dig på Eleda Stadion framöver?

– Jag har två årskort på sektion 26. Där får jag väl stå upp hela matcherna. Det blir bra.

– – – – –

Malmö FF riktar ett stort tack till Patrik Jandelin för hans år i föreningens tjänst och önskar honom lycka till framöver!

23 år i Malmö FF:s tjänst

huvudpartners

officiella partners