P19 premiärvinnare på hemmaplan

Publicerad 02 juni 2021 i Nyheter,Ungdom

Ett fartfyllt MFF inledde P19 Allsvenskan Södra 2021 med att besegra GAIS med 2–0.

Emil Lindman i en av träningsmatcherna inför säsongen.

Malmö FF – GAIS 2–0 (0–0)

Det var ett hungrigt Malmö FF som gick ut i hemmapremiären av P19 Allsvenskan Södra. Gästerna från Göteborg fick direkt svårt att hänga med i MFF:s tempo och trots stort övertag dröjde det till den andra halvleken innan målnollan kunde spräckas. På en hörna kunde provspelaren Mohamed Sanoussi Kaba nicka in en hörna.

– En premiär är alltid en premiär och du vet inte riktigt var du står men vi gör en jättefin match och bjuder på riktigt fin fotboll, konstaterade Roland Larsson efter segern. MFF-tränaren fick även se anfallaren rulla in 2–0 efter ett bländande anfall några minuter senare.

– Han fortsätter att göra mål i varje match. Det är kul att se hur han har utvecklats under tiden hos oss. En ambitiös kille som kommer hit och ger allt varje dag.

MFF lät inte sin motståndare komma till några farliga målchanser. Flera bollvinster högt upp i planen i kombination med tålamod mot ett lågt stående försvar lämnade många positiva svar efter sig. Det enda som saknades var möjligen ett par mål till framåt.

– Vi har chanser för att göra ett par mål till, absolut, men det är inget jag är orolig för. GAIS kommer hit, ställer sig lågt och gör allt för att dra ner tempot i matchen. Jag är imponerad över hur killarna presterar efter en annorlunda försäsong där vi på grund av omständigheterna inte kunnat genomföra så många träningsmatcher, sa Roland Larsson.

Laguppställning

Melker Ellborg
Ludvig Nicklasson, André Alvarez Perez, Josef Al-Imam, Emil Lindman
Samuel Burakovsky, Markus Björkqvist, Aleksander Nilsson, Hugo Bolin, Melker Widell (K)
Mohamed Sanoussi Kaba

Ersättare: Viktor Andersson, Marcus Pettersson, Martins Egbe, Lorik Konjuhi, Måns Braendshöi, Pontus Strömberg, Deniz Salievski, August Sandström

huvudpartners

officiella partners