P19: Max Westerberg inför seriepremiären

Publicerad 01 juni 2021 i Nyheter,Ungdom

På tisdagskvällen inledes P19 Allsvenskan Södra 2021. Här är förutsättningarna inför MFF:s seriepremiär mot GAIS.

Emil Lindman under en träningsmatch med herrlaget.

fakta


Avspark: 19:30
Spelplats: Hybriden, Stadionområdet
Nästa match: Lördag 5 juni, IFK Göteborg – Malmö FF

Tränarkommentar, Max Westerberg

– Jättespännande. Vi är förväntansfulla och så väl förberedda som vi kan vara. Spelarna känner en glädje och sedan vi fick beskedet om att få spela spritter det än mer i benen, vilket är förståeligt.

– Vi vill visa upp ett dominant MFF som dominerar med boll och dominerar utan boll. Ett lag som gör det svårt för GAIS att komma till målchanser samtidigt som vi själva kan ta oss in bakom dem och in i de ytorna där målen görs. Vi vill göra det med kontroll och det känner vi att vi kan göra på vår hemmaplan där vi känner oss trygga.

– Träningsmatcherna har gett oss en matchvana som är viktig att ha. Vi har fått känna på hur det är att tävla och att spela match mot någon annan än oss själva. Det har gett oss svar på att vi är duktiga på att spela snabbt och att det finns förutsättningar för att bli ännu bättre på det framöver. Stundtals har vi också lyckats hålla motståndarna ifrån oss defensivt på det sättet vi vill.

Truppen

Viktor Andersson, Marcus Pettersson, Ludvig Nicklasson, Emil Lindman, André Alvarez Perez, Josef Al-Imam, Martins Egbe, Lorik Konjuhi, Markus Björkqvist, Aleksander Nilsson, Måns Braendshöi, Hugo Bolin, Pontus Strömberg, Melker Widell, Samuel Burakovsky, Deniz Salievski, Mohamed Kaba, August Sandström

Träningsmatcher

Helsingborgs IF – MFF 2–5
MFF – Trelleborgs FF 3–3
Ängelholms FF – MFF 0–2
Landskrona BoIS – MFF 1—4
MFF – LB07 5–3

huvudpartners

officiella partners