P17: Inför SM-finalen mot Hammarby

Publicerad 11 november 2022 i Nyheter,Ungdom

Dags för SM-final! Här är tränare Simon Christensson och backen Nils Zätterströms tankar inför matchen mot Hammarby.

Alexander Hughes.

P17 SM-final: Hammarby – malmö ff

Avspark: Lördag 12 november kl 16:00
Spelplats: Hammarby IP, Kanalplan (fritt inträde och fri placering på läktaren)
TV-sändning: Matchen sänds via hammarbyfotboll.se

Nils Zätterström

Tränare Simon Christensson om

P17 som lag:
– Vi är en grupp som jobbar otroligt hårt i varenda match, det har varit vårt framgångsrecept. Det är ingen som faller ur ramen utan alla bidrar till 110 procent vilket har varit en nyckelfaktor hela säsongen.

Semifinalerna mot Djurgården:
– Vi tror på vårt sätt att spela och gick inte ut till matchen och försökte spela på resultatet. Jag tycker vi hade god kontroll på matchen nu senast, framför allt i andra halvlek. Vi lyckades låsa fast bollen på deras planhalva och de kom inte riktigt åt oss.

Nyttan av att spela avgörande matcher:
– Vi tycker att den här typen av matcher med högre anspänning och mer på spel är guld värda. Det är en bra erfarenhet och fungerar som en förberedelse till först P19 men på sikt även A-laget. Slutspelet innebär också tuffare matcher och bättre motstånd.

Förberedelserna inför Hammarby:
– Vi jobbar på som vanligt och förbereder laget på bästa sätt. Det är förstås lite större fokus på en enskild match än under en vanlig vecka, men sammantaget försöker vi jobba långsiktigt och fokusera på vårt spel. Vi vet att vi är så pass bra att gör vi det vi ska kan vi mäta oss med alla lag. Så klart justerar vi alltid detaljer, men vi utgår från vårt sätt att spela.

Matchbilden:
– Till skillnad från Djurgården som är mer direkta är Hammarby mer trygga med att hålla i bollen. Det kan bli en kamp om att få grepp om bollen och vilka som styr matchbilden.

Känslan inför finalen:
– Hela laget tycker det ska bli fantastiskt roligt. Det är den här typen av matcher som spelarna jobbar stenhårt för att få uppleva. Hela gruppen har gjort det jättebra, både de som spelar mer och de som spelar mindre. Det är träningsgruppen som sätter standarden och alla har verkligen varit med och bidragit.

Truppen

Marcus Pettersson
William Nieroth Lundgren
Nils Zätterström
André Alvarez Perez
Finlay Neat
Adrian Skogmar
Adrian Zendelovski
Zakaria Loukili
Viggo Jeppsson
Alexandru Ghita
Daniel Gudjohnsen
Alexander Hughes
Marcus Rosenqvist
William Åkesson
Wille Persson
Hugo Bäckstrand
Gentian Lajqi
Elison Makolli

huvudpartners

officiella partners