P17: Inför seriepremiären

Publicerad 04 juni 2021 i Nyheter,Ungdom

På lördag kliver Malmö FF in i P17 Allsvenskan Södra 2021. Här är förutsättningarna inför seriepremiären borta mot Jönköpings Södra.

Adrian Neziri.

fakta

Avspark: Lördag 5 juni, 14:00
Spelplats: Jordbrovallen
Nästa match: Lördag 12 juni, FK Karlskrona – Malmö FF

Tränarkommentar, joel kjetselberg

– Skönt att komma igång efter att inte ha fått spela tävlingsmatcher sedan i oktober. Vi sa till spelarna igår på matchgenomgången att de har varit väldigt duktiga på att behålla kvaliteten och intensiteten på träningarna under en tid då vi i perioder inte fått spela matcher alls. Nu går vi in i ett intensivt matchspel fram till uppehållet med fyra bortamatcher i rad inledningsvis.

– I träningsmatcherna har vi känt att om vi sätter vårt grundspel kommer motståndarna få det svårt. Eftersom vi har ett så stort bollinnehav handlar vårt försvarsspel mycket om direktåtererövringen av boll och att stoppa kontringar. Det är sällan vår motståndare kan spela mot oss på ett sätt som gör att vi får jobba med ett samlat försvar.

– Grabbarna är pepp på att köra igång, sedan hoppas jag inte att det gör att det knyter sig för att man vill så mycket första gången. Att vi kan spela avslappnat är en nyckel, sedan har vi förstås en motståndare som alltid vill göra det tufft för oss.

Träningsmatcher

Malmö FF – Trelleborgs FF  5–2
Eskilsminne IF P19 – Malmö FF 2–1
Malmö FF – Bjärreds IF 3–0
Malmö FF – Trelleborgs FF 3–0
Lunds BK P19 – Malmö FF 3–2

P19

IFK Göteborg – Malmö FF

P19 Allsvenskan, omgång 2:

Avspark: Lördag 5 juni, 14:00
Spelplats: Kviberg 2, konstgräs

huvudpartners

officiella partners