P17: Inför premiären i Ligacupen

Publicerad 16 februari 2023 i Nyheter,Ungdom

Även P17 inleder sin tävlingssäsong till helgen. På söndag väntar IFK Göteborg på bortaplan i Ligacupens första gruppspelsmatch.

P17-tränaren Per-Ola Lindkvist.

Spelade träningsmatcher:

Malmö FF – Bröndby 2–3 (Olle Snorrason, Gentian Lajqi)
Malmö FF – Trelleborgs FF 3–3 (Medjen Llumnica, Hugo Bäckstrand, Viggo Karlsson)
Malmö FF – AGF 3–2 (Gentian Lajqi 2, Tarik Karic)
Landskrona BoIS – Malmö FF 1–1 (David Karlsson)
Malmö FF – FC Köpenhamn 3–3 (Olle Snorrason 2, Albion Mehmeti)

Truppen:

William Nieroth Lundgren, Svante Pedersen, Alvin Kuljuh, Albion Mehmeti, Alexander Olsson, Amadeus Sundgren, Anton Höög, Antonio Palac, Arvin Agah, David Karlsson, Finlay Neat, Gentian Lajqi, Harun Nezirovski, Hugo Bäckstrand, Joseph Atie, Linus Larsen, Mahdi Nazeri, Matej Tuka, Medjen Llumnica, Modou Dibba, Olle Snorrason, Oskar Kronvall, Rasmus Olofsson, Tarik Karic, Viggo Karlsson.

Kommande match:

IFK Göteborg – Malmö FF
Söndag 19 februari kl 14:30
Prioritet Serneke Arena konstgräs
Ligacupen

Tränare Per-Ola Lindkvist om:

Träningsmatcherna…
– Vi har mött en del danska lag och det har varit bra och tuffa matcher. De är lite längre fram i sin säsong och ligger även långt fram i det taktiska. Sedan mot Trelleborg och Landskrona var det andra typer av matcher, men också nyttiga att få i benen. Känslan är att vi tar små steg i rätt riktning hela tiden, både individuellt och som lag. Jag tycker vi är på rätt väg, vi bygger sten för sten mot där vi vill vara i slutändan.

Årets P17-trupp…
– Det har tillkommit en del nya spelare utifrån och vi är fortfarande i uppstarten av att få ihop gruppen. Även här känns det som att vi börjar få saker och ting att falla på plats. Truppen är spikad och det känns som om vi lär oss grejer varje vecka.

Ligacupen…
– En bra värdemätare med IFK Göteborg i premiären, men det känns som att vi är redo och jag hoppas allt faller på plats, både offensivt och defensivt. Vi vill vara spelförande och ta tag i matcherna, samtidigt som vi fortsätter spela ett bra försvarsspel. Vi ska också vara ett lag som motståndarna inte gillar att möta, besvärliga och tråkiga.

huvudpartners

officiella partners