P16 till semifinal i SM-sluspelet

Publicerad 09 oktober 2006

***UPPDATERAD MED FAKTA OCH KOMMENTARER***
Malmö FF:s P16-lag slog igår ut IFK Göteborg på bortaplan med 3-2 och kvalificerade sig därmed till semifinal i SM-slutspelet.

IFK Göteborg – Malmö FF (Matchtid 2×40)
2-3 (0-1)

Forwards
Hamid Alamin(68), Elvir Biberic, Guri Baqaj

Mittfält
Erdin Demir, Viktor Dahlgren, Baris Hummet(60)

Backlinje
Ruben Grönevik, Mak Dzonlagic, Jasmin Sudic, Sebastian Nordin-Lalehzar

Målvakt
Max-Ludwig Gustafsson

Avbytare
David Johansson, Fredrik Blad(68), Benjamin Olofsson(60), Henrik Andersson, Malte
Hammenskog(MV)

Kommentar
När vi anlände till Gamlestadsvallen i Göteborg, blev vi ärligt talat lite besvikna. Planen vi skulle spela på var ett antal kvadratmeter mindre än plan 5 vid Stadion och den är liten. Dessutom fanns det små kullar på varje planhalva, så man såg knappt andra sidan av planen. Synd att IFK Göteborg inte kunde erbjuda något bättre i en SM-kvartsfinal, det var både deras och våra spelare värda. Trots allt blev det en välspelad, jämn och bra match.

Vi tog kommandot direkt i början av första halvlek och skapade en del ”halvchanser”. 19 min. in i första halvlek händer det de flesta pratade om efter matchen. Elvir Biberic får bollen vid utkanten av straffområdet. Han dribblade av fyra Göteborgsförsvarare samtidigt som han tog sig ner mot kortsidan och när alla förväntade sig ett inspel till framrusande Guri Baqaj, avslutade han istället och fick in bollen i luckan, målvakten lämnat, vid främre stolpen.

Vi spelade bra resten av halvleken. Dock bör det nämnas att Max-Ludwig Gustafsson bl. a. räddade ett friläge på ett mycket skickligt sätt i mitten av halvleken. Därför kunde vi gå till pausvila med en 0-1 ledning.

I andra halvlek var det IFK som startade bäst och 43 min. in i halvleken gör de 1-1 på en hörna.

10 min. senare dribblade Elvir Biberic sig förbi en försvarare i straffområdet och denna gången spelade han in bollen till Guri Baqaj, som såg till att vi återtog ledningen med ett bra avslut. 1-2

Men IFK hade absolut inte gett upp. I 57:de minuten (2 min efter vårt ledningsmål) gjorde Max-Ludwig Gustafsson en kanonräddning på ett bra skott. Tyvärr gick returen till en vaken, framrusande Göteborsspelare som enkelt kunde kvittera till 2-2.

Efter att ha tappat ledningen två gånger kändes det väldigt jobbigt. Samtidigt som det gav energi till IFK. Därför tycker jag att det är fantastiskt starkt av spelarna att återigen ta ledningen. Detta skedde i 67:de minuten. Jasmin Sudic slog en frispark från egen planhalva som seglade över IFK:s backlinje. Hamid Alamin sprang ifatt bollen och smällde in segermålet 2-3.

11 oktober kl. 10.00 sker lottning av semifinaler. Speldagar 21-22 oktober.