P16 klara för semifinal efter storseger mot Elfsborg

Publicerad 12 oktober 2009

Malmö FF P16 – IF Elfsborg 5-1 (2-0)
Målskyttar:
Bahrudin Atajic 2
Filip Helander
Tobias Lewicki
Philip Toth-Andersson

Förutsättningarna inför matchen var följande. Båda lagen hade vunnit sina respektive serier. Elfsborg var dessutom obesegrade under 2009, hade bara släppt in 12 mål och har dessutom vunnit DM. 80 minuter senare hade den statistiken förändrats. Anders Palmér och Tore Cervin, tränare i MFF, gav efteråt sin syn på matchen.

1-0 kom tidigt på hörna. Filip Helander når högst på en hörna från Tobias Lewicki. Kort därefter står Tobbe vid en ny fast situation, denna gången en frispark precis utanför straffområdesgränsen. Han får ingen superträff men den tar på en Elfsborgare och ställer målvakten lite. 2-0 står sig sedan till halvtid bl.a. efter att MFF-målvakten Andre Jeppson gjort en jätteräddning på ett friläge.

I andra halvlek fortsätter vi att mala på för att stänga matchen vilket också lyckas när Tobbe slår ett inlägg från sin högerkant och når Bahrudin Atajic i straffområdet. Bahrudin tar ner bollen och rullar in bollen säkert bredvid målvakten. Efter 3-0 är det inget snack om saken. 4-0 är en bjudning från Elfsborgs sida. Målvakten tror att domaren vinkat för offside och låter bollen ligga. Bahrudin uppfattar situationen snabbt och tar bollen och lägger den i tomt mål för 4-0. Inbytte Philip Toth-Andersson sätter sedan femman på nick, ännu en gång assisterad av Lewicki på kanten. Elfsborg hinner sedan tröstmåla på slutet men 5-1 visar precis hur klart det var på planen. MFF är klart för semifinal.

Vad gjorde vi bra i matchen?
Alla lagdelar gör vad dom ska. Vi var fokuserade och aggressiva direkt från avspark och fixade exempelvis en hörna redan 10 sekunder in i matchen. Där satte vi tonen och sen höll vi i taktpinnen resten av matchen. Detta var den bästa matchen på ett tag och det är en styrka att gå in och leverera när det gäller som mest.

Vilket lag väntar i semifinalen?
Nu väntar Hammarby, BP eller HIF i semifinalen. Eftersom vi haft två hemmamatcher hittils blir det en bortamatch i semin.

Vad vet vi om dom?
HIF har vi vunnit mot en gång och förlorat mot en gång men oavsett vilket lag det blir vi möter så kommer det att bli en tuff match.

Hemsidan önskar lycka till och hoppas på vidare framgångar i SM-slutspel. Alla som är intresserade av att se underhållande fotboll råder vi att besöka Stadion om det skulle bli en eventuell final på hemmaplan. MFF P16 spelar en frejdig och offensiv fotboll med massor att erbjuda alla fotbollsälskare.

Fullt fokus inför matchen