P15 framgångar

Publicerad 30 maj 2001

Under Kristi Himmelsfärds helgen var vårt P15 lag på en inbjudningsturnering i
Ermelo, Holland. I turneringen deltog elitlag från Polen, Holland, Belgien,
Portugal, Tyskland, Tjeckien, Danmark och Sverige.
MFF har deltagit i turneringen
under ett flertal år och det var i just denna turnering som Bovar Karim
imponerade på Feyenoord för två år sedan.

Våra pojkar visade att deras SM titel inomhus inte var någon slump utan att deras mogna spel även håller internationell klass.
I gruppspelet var man obesegrade och slog då två lag från Holland och ett från Tjeckien.

I slutspelet blev vi sedan lottade i den svåraste gruppen med Estrala Amadora från Portugal, Ajax och Lech Poznan från Polen. I gruppen var man tvungen att sluta sämst två för att ta sig till semifinal. Första matchen gick mot Leck Poznan och vanns med 1-0. I nästa match ställdes våra pojkar mot Ajax och efter en mycket tuff match där man länge hade ledningen slutade matchen 1-1.
I sista matchen hade vi råd att förlora med två mål men istället för att backa hem tog vi tag i spelet direkt och spelade ut ett hetlevrat portugisiskt lag, vinst 2-0.

I semifinalen ställdes vi mot Aalst från Belgien. Genom ett högre
passningstempo och ett disciplinerat försvarspel vann vi matchen med 2-0 utan att släppa till en enda målchans!

I finalen ställdes vi mot Ajax för andra gången i turneringen. Efter förra
matchen hade Ajax givetvis imponerats av vårt spel och hade förstärkt laget med ett antal spelare. Våra pojkar var nu lite trötta i benen och det tog lite tid att komma igång. Under de första tio minuterna ”ägde” Ajax matchen och gjorde rättvist 2 mål. Allt eftersom kom benen igång hos våra pojkar och i mitten av andra halvlek gjorde vi också ett mål. Resten av matchen tryckte vi
intensivt på för att kvittera och i slutminuten kom chansen men tyvärr var inte marginalerna på vår sida och bollen rullade någon centimeter utanför målet……

En andra plats i