Östersunds FK – MFF 0–0

Publicerad 28 juli 2019 i Matches,Nyheter

En frustrerande eftermiddag på Jämtkraft Arena. Trots flera himmelsblå målchanser slutar matchen 0-0.

I cirka 30 graders värme på Jämtkraft Arena var det MFF som var spelförande inledningsvis. MFF hotade främst genom fasta situationer till en början – det dröjde till minut 35 innan den första farliga målchansen skapades. Marcus Antonsson fick ett gyllene läge att sätta ledningsmålet men anfallaren kunde inte få nicken under ribban.

Hemmalaget Östersund satsade på kontringar genom deras fronttrio, men kunde inte hota Johan Dahlin under de första 45 minuterna. En tämligen chansfattig första halvlek slutar mållös.

Tre minuter in i den andra halvleken hade Östersund en boll i mål efter en hörna. Den assisterande domaren vinkar dock för offside på en ÖFK-spelare och målet godkänns inte. Efter en timmes spel reduceras hemmalaget till tio man när Samuel Mensiro får sitt andra gula kort för dagen.

MFF tryckte på för ett ledningsmål efter utvisningen och de kommande tjugo minuterna skapas två jättemöjligheter att ta ledningen men varken Guillermo Molins och Marcus Antonsson kunde överlista Aly Keita i ÖFK:s mål. Trots en forcering under slutminuterna med chanser för både Bachirou och Rosenberg håller jämtlänningarna tätt. Matchen slutar 0-0.

Uwe Rösler efter matchen

– Detta är vår längsta bortamatch i Allsvenskan och den spelas bara 63 timmar efter matchen i Slovenien. Med tanke på de omständigheterna var det en bra insats. Men vi gjorde inte mål. De senaste två matcherna i Allsvenskan har vi 45 skott på mål, men bara gjort ett mål. Med det sagt var deras målvakt fantastisk idag, han höll kvar Östersund i matchen.

– Vi var tvungna att göra förändringar i startelvan och överlag är jag nöjd med spelarnas insats. Men vi måste naturligtvis göra mål.

Östersunds FK: Mensiro (16’, 59’)
Malmö FF: Larsson (77’), Berget (85’), Brorsson (93’)