Oscar Lewicki efter segern mot IFK Norrköping

Publicerad 16 oktober 2016 i Nyheter

Oscar Lewicki stod för en stark insats på det centrala mittfältet när Malmö FF besegrade IFK Norrköping med 2-1.

Efter tre poäng mot toppkonkurrenten IFK Norrköping på bortaplan var Malmö FF:s mittfältsdynamo Oscar Lewicki naturligtvis belåten.– Den här segern var jäkligt skön. Det har varit ett långt uppehåll och vi har haft lång tid att förbereda oss. Det gör att det också blir lite extra nerv och känslor inför en sån här seriefinal, säger han och fortsätter:

– Jag tycker att vi krigar på väldigt bra och vinner de flesta duellerna. I en sån här match är det verkligen a och o. Hela laget gör ett fantastiskt jobb.

IFK Norrköping kom ut med ny energi till den andra halvleken och kvitterade MFF:s ledning i den 48:e minuten. Hemmalaget hade 66 procent i bollinnehav och MFF tvingades jaga en hel del boll.

– Vi får springa mycket eftersom de är skickliga på att rulla bollen. Just på konstgräsplaner är det svårt att komma upp i press vissa stunder för det tar längre tid att stanna upp och vända. Det gör att de kan rulla lite lättare än på en vanlig plan, säger Oscar Lewicki.

Men trots ett massivt bollinnehav hade MFF läget under kontroll, menar han.

– Vi höll Norrköping framför oss och släppte inte till så många farligheter. Men det är nästan omöjligt att hålla tätt i 90 minuter utan att släppa till någon målchans mot ett så skickligt lag.

I slutet av matchen drog Oscar Lewicki upp en kontring som med lite mer kraft i benen hade kunnat bli farlig.

– Jag var helt färdig och det började dra lite i baksidan. Som tur var kom ”Alex” (Jeremejeff) dit och tog bollen och jag fick en frispark, säger Oscar Lewicki.

Matchen slutade 2-1 till Malmö FF som nu har sju poäng ner till både AIK och IFK Norrköping.

– Nu ska vi fira lite grand här på tågresan hem innan vi börjar ladda om för nästa match, säger Oscar Lewicki.

huvudpartners

officiella partners