Oscar Lewicki efter segern mot IFK Norrköping: ”Vi spelar en vägvinnande fotboll”

Publicerad 13 mars 2016 i Nyheter

Malmö FF är vidare i Svenska Cupen efter att ha besegrat IFK Norrköping på ett utsålt Malmö IP. Efter matchen var Oscar Lewicki och segerskytten Vidar Örn Kjartansson mycket nöjda med vinsten och Malmö FF:s spel i kvartsfinalen. 

Det var en nöjd Oscar Lewicki som efter segern mot IFK Norrköping i kvartsfinalen valde att lyfta fram det vägvinnande spelet. 

– Det var en skön vinst. Matchen var lite svängig. Vi möter ett bra lag med många skickliga spelare. Vi börjar väldigt bra, men sen får vi en sämre period där de skapar fler chanser. Vi får en fantastisk start på andra halvlek med ett mål. Efter målet tycker jag att vi har bra koll på matchen. De har några bollar inne i vårt straffområde som gör det lite oroligt, men jag tycker vi är det bättre laget över nittio minuter, säger Oscar Lewicki.

– Detta var det bästa laget vi har mött hitintills i Svenska Cupen. De vann Allsvenskan förra året så det är ett bra lag. Jag tycker att vi visar att vi har något riktigt bra på gång i år och vi spelar en fotboll som är väldigt attraktiv och vägvinnande, fortsätter Lewicki.

Allan Kuhn var efter matchen extra nöjd med MFF:s andra halvlek, något Lewicki gav medhåll till.

– När vi får det förlösande målet blir vi lite tryggare. Vi sätter lite mer passningar framåt och tar lite mer djupledslöpningar. Det gör att motståndarna blir utdragna och vi kan spela oss igenom deras lagdelar lite enklare, avslutar han. 

MFF:s segermål kom direkt i andra halvlek av Vidar Örn Kjartansson.

– Laget blir bättre hela tiden och jag känner själv att jag blir bättre och bättre. Jag kan förhoppningsvis bli ännu bättre och fortsätta att göra mål, säger Vidar Örn Kjartansson efter slutsignalen.

Segermålet mot IFK Norrköping innebär att Kjartansson har gjort mål i tre raka matcher. Och mer mål är att vänta i semifinalen hoppas Kjartansson. 

– Det är viktigt för mitt självförtroende att få göra mål. Som anfallare vill jag alltid göra mål och för varje mål jag gör blir det lättare att göra nästa. Förhoppningsvis kommer jag att fortsätta att göra mål i nästa match. 

huvudpartners

officiella partners