Orlando dag 2

Publicerad 28 februari 2008

***Uppdaterad***
Tisdagkvällens häftiga åskväder förde med sig ett väderomslag till Orlando och MFF:s träningsläger. Från 25 grader till tio femton. Tränarna matchade de kärvare yttre förhållandena med att köra lite hårdare träning med truppen på onsdagens pass.

I centrum står Hans Grens specialövning ”Florida”: tre mot tre på långsmal plan, byte var 45:e sekund, maxtempo och maxpress – under femtio minuter. Träningen avslutade med att Roland Nilsson ”snackade ner” truppen och betonade vikten av att hålla fokus och inte vika ner sig.

***Uppdatering*** Hans Gren om MFF:s trupp – Himmelriket-intervju om lägret så långt och läget i truppen.

Efter förmiddagsträningen hade spelarna ledigt. För torsdagen gäller ett teoripass på förmiddagen, ett gympass till lunch och ett fotbollspass på kvällen.

Allt enligt inkomna rapporter från dem på plats. Läs mer om MFF:s onsdagsträning i Orlando på Himmelrikets artikel Det italienska temperamentet samt Bilder från ”Floridaträningen”. Skånskan har De gör en Florida i Florida” och Sydsvenskan Hårdträning när värmen uteblev.

Nu har också Anders Andersson skrivit första avsnittet av sin Floridablogg!

Från lägret har Sydvenskan också en intervju med Jiloan Hamad Lång färd mot allsvensk plats samt bonusmaterial i form av det härligt snöiga Webb-TV-inslaget Nyförvärv med oanade kunskaper där Jiloan ger prov på sina geografiska kunskaper genom att räkna upp USA:s samtliga deltstater…

Himmelriket om en eftermiddag i förortsöknen med mera: Born to run.

Hemsidan rapporterar från träningslägret och postar länkar till andra reportage därifrån – och inte minst bloggar Anders Andersson från lägret.

ORLANDO DAG 1
På Himmelrikets FanTV berättar
Richard Dahan om skadeläget, och Jonas Sandqvist om att Läkningen har gått smidigt.
Läs Himmelrikets rapporter Träningsrapport dag 1, True colours och Första träningsdagen i bilder.
Skånskan skriver mer om vår målvakt, Jonas Sandqvist nästan helt återställd,
Sydsvenskan skriver om tränarnas tankar om vad som ska hända på lägret, Här ska MFF hitta spelet och har en kort Web-TV-intervju med Roland Nilsson på samma tema: MFF tränar i Orlando, samt även en artikel om läget för Jonas Sandqvist, Sandqvist nästan helt återställd .

TIDIGARE LÄNKAR
Orlando dag 0.
Malmö FF drar västerut ger bakgrund om lägret och fakta om MFF mot amerikanska lag.