Olof Persson lämnar Malmö FF

Publicerad 30 november 2018 i Nyheter

Efter fem säsonger i Malmö FF:s tränarstab väljer Olof Persson att lämna föreningen för att söka nya utmaningar. Hans sista match som assisterande tränare blir bortamötet med Besiktas JK den 13 december.

Olof Persson kom till Malmö FF 1995 och spelade under sin aktiva karriär 350 matcher för föreningen. Säsongen 2004 fick han kröna insatserna med ett SM-guld. Efter avslutad spelarkarriär återkom han till MFF år 2014 i rollen som assisterande tränare.

Under de fem säsongerna i staben runt huvudtränarna Åge Hareide, Allan Kuhn, Magnus Pehrsson och Uwe Rösler har Olof Persson bidragit till bland annat tre SM-guld, två gruppspel i Champions League och ett gruppspel i Europa League.

Han lämnar sitt arbete som assisterande tränare när gruppspelet i UEFA Europa League avslutas, varefter han under en övergångsperiod i viss utsträckning kommer att hjälpa till med scouting.

Malmö FF vill rikta ett stort tack till Olof Persson för hans många insatser för föreningen och önskar honom lycka till i framtiden!

Olof Persson:

– Jag är evigt tacksam för den här perioden i mitt liv och är stolt över att ha haft en del i MFF:s framgångar de senaste fem åren. Jag har fått jobba med fyra skickliga huvudtränare som har gett mig ovärderliga erfarenheter och lärdomar.

– Men samtidigt som jag trivs fantastiskt bra i MFF blir mitt eget ledarskap och min filosofi helt naturligt underordnad som assisterande tränare. För att fortsätta att utvecklas på fler plan har jag kommit till insikt om att det är nödvändigt för mig att ta mig an nya utmaningar.

– Det finns många jag vill tacka. Ett speciellt tack till Åge, Allan, Magnus och Uwe som på olika sätt är starka ledare och skickliga tränare. Tack till tränarstaben, ledningen, spelarna och personalen på MFF. Tack till alla supportrar som stöttat oss de här åren. Ni har gett mig oförglömliga minnen och jag känner en stor ära över att få vara en del av MFF-familjen.

Daniel Andersson, sportchef Malmö FF:

– Under de här fem åren har han varit högst bidragande till våra framgångar. Både med sin stora fotbollskompetens och med sitt sätt att vara som person. Han har visat prov på enormt bra ledarskap, kunnat anpassa sig till flera olika huvudtränare och alltid gjort det som är bäst för klubben.– Det känns så klart väldigt tråkigt att han lämnar. Men vi har full förståelse för hans beslut och kommer att stötta honom. Vi önskar honom lycka till i hans framtida karriär.

huvudpartners

officiella partners