Ola Toivonen klar för Malmö FF

Publicerad 29 december 2006

Malmö FF har skrivit fyraårskontrakt med den 20-årige mittfältaren och anfallaren Ola Toivonen. Diskussionerna mellan Malmö FF och Örgryte IS har förts i en positiv och konstruktiv anda och klubbarna är överens om villkoren för övergången. I uppgörelsen ingår möjligheten för Örgryte IS att låna spelare från Malmö FF under 2007.

Ola Toivonen kommer ursprungligen från Degerfors IF, där han på allvar började göra sig bemärkt i A-laget för tre år sedan. Förra året tog han steget till Örgryte IS och gjorde 25 matcher och sex mål i Allsvenskan. Han ingår även i den landslagstrupp som åker till Sydamerika i januari för en match mot Venezuela och två mot Ecuador.

Ola Toivonen kommer att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen i början av nästa vecka.

Ola Toivonen
”Att komma till Malmö FF känns väldigt bra. Jag vill gärna spela i Allsvenskan ett par år till innan jag förhoppningsvis kan ta steget ut i Europa. Malmö FF känns som en perfekt miljö att utvecklas i och jag ser verkligen fram emot det här.”

Mats Rydhede, ordförande ÖIS
”Vi önskar Ola lycka till och är säkra på att han går en lysande framtid tillmötes.
Han kan mycket väl bli svensk fotbolls nästa storspelare.”

Bengt Madsen
”Det är oerhört glädjande att vi i konkurrens med flera klubbar har kunnat knyta till oss en ung och mycket lovande spelare. Vi hoppas Ola blir ännu en viktig pusselbit i vårt lagbygge.”

Hasse Borg
”Ola Toivonen är en spelare med spetskvaliteter utöver det vanliga. Han är redan nu en fullgod allsvensk spelare men är dessutom ung och har stor utvecklingspotential.”

Sören Åkeby
”En av Allsvenskans överraskningar. Har på kort tid etablerat sig. Han är snabb, har bra teknik med båda fötterna, är duktig på huvudet, på frisparkar och i passningsspelet.”

Fakta
Ola Toivonen
Född: 3 juli 1986
Längd: 190 cm
Vikt: 74 kg
Position: mittfältare/anfallare
Meriter: 1 U21-landskamp, 13 juniorlandskamper
Tidigare klubbar: Degerfors IF -2005, Örgryte IS 2006