”…och vi var med” – ny MFF-bok!

Publicerad 29 november 2010

Supporterprofilerna Sven Liljegren och Carlo Nilsson skriver om sin passion för och relation till Malmö FF i boken ”…och vi var med”, som kommer ut nästa vecka och försläpps i MFF Shopen 6 december.

– Det här är inte en bok om Malmö FF. Fast det är det ju såklart. Men det finns inga matchreferat, inga tabeller, ingen statistik i den – bara känslor. Det är en bok om kärlek, passion, och de här pojkarnas relation till Malmö FF under 60 år.

Det säger Jan Månsson, förläggare på Isaberg Förlag, som nästa vecka ger ut boken ”…och vi var med” med undertiteln ”En resa i det blå med laget vi älskar”. Och pojkarna han syftar på har hunnit en bit på vägen sedan de såg sina första matcher på Gamla IP i slutet av 40-talet.

Sven Liljegren och Carlo Nilsson, båda välbekanta supporterprofiler för många MFF:are. Sven, som följer laget nära och skriver en välbesökt blogg med himmelsblå förtecken. Carlo, himmelsblå i exil (Kristianstad), länge älskad krönikör på SvenskaFans MFF-sida Himmelriket.

Nu har de tillsammans satt ihop en bok, där de berättar om laget de älskar; om sitt MFF, supportrarnas MFF, om hur det är att följa ett lag genom åren, genom hopp och förtvivlan, sorg och lycka.

Två ”gubbar” som skriver om sitt liv med MFF, det låter som nostalgi för hela slanten. Så icke. Många levande och framför allt levande berättade minnen ryms inom pärmarna till ”…och vi var med”, men de varvas med en parallell skildring av årets säsong – det som blev guldåret 2010.

Den som är bekant med Sven Liljegrens blogg och vet att dagsfärska iakttagelser från träningsplanen kan varvas med personligt kvalitetsstämplade recept på bättre husmanskost, blir inte besviken. Och den som någon gång läst Carlo Nilssons stämningsfulla och lyriskt färgade skildringar av företeelser och personer ur MFF-historien får många tillfällen att glädjas på nytt.

”…och vi var med” innehåller också ett rikt bildmaterial. Foton från äldre tider – varav en del rara – varvas med en för boken särskilt ägnad fotoskildring av säsongen 2010, gjord av malmöfotografen Claes Hall (vars bilder bland annat brukar ses i Skånska Dagbladet).

– Boken kommer mellan guld och jul, konstaterar Sven Liljegren.
Närmare bestämt på dagen en månad efter att MFF spelade hem guldet och Swedbank Stadion exploderade i lycka: ”…och vi var med” når bokhandeln tisdagen 7 december.

Men redan dagen innan finns ett lite mer exklusivt tillfälle att köpa boken och träffa författarna. Måndagen 6 december 18.00 försläpps ”…och vi var med” i MFF Shopen, med både Sven och Carlo på plats. Håll utkik efter mer info här på hemsidan.

Tobias Christoffersson