Oavgjort mot TFF

Publicerad 16 februari 2008

***Uppdaterad med kommentarer***

Det blev 1-1 mot TFF på ett kyligt Kulladals IP inför ca 2100 åskådare. TFF tog ledningen efter 1 minuter och MFF kvitterade i 71:a genom Jonatan Johansson.
– Vi är inte lika aggressiva idag som i förra matchen, vi har inte samma fart och glädje, sa Roland Nilsson efteråt.
– Men vi har kört ganska hårt nu, så det är ingenting jag är orolig för.

Malmö FF – Trelleborgs FF
1-1(0-1)

0-1 10 min Michael Mensah
1-1 71 min Jonatan Johansson

MFF låg under länge på Kulladals IP men när Jonatan Johansson lobbnickade in Edward Oferes inspel med nitton minuter kvar var tack och lov kvitteringen ett faktum. Detta efter en match där MFF inte nådde samma inspirerade höjder som i förra lördagens säsongspremiär mot Lyngby (3-1). Efter matchen pekade Roland Nilsson på sämre aggressivitet och bolltempo.

– Vi är inte lika aggressiva idag som i förra matchen, vi har inte samma fart och glädje. TFF började mycket mer aggressivt, det var mer kamp från deras sida än vår. Ett tidigt baklängesmål gjorde det inte lättare heller för oss, det syntes lite frustration. Men vi har kört ganska hårt i träningen nu, så det här är ingenting jag är orolig för, sa Roland Nilsson.

MFF hade ett par bra perioder i matchen då spelet flöt på, men också långa stunder utan några farligheter – och en handfull tillbud bakåt.
– Det böljade lite fram och tillbaka i matchen, en del bra saker och en del som man säger mindre bra saker som vi måste jobba på. Men det är bra att få matcher där det inte stämmer också, de ger mycket.

– Vi var tröga med boll idag, passningstempot var för dåligt. När TFF samtidigt var aggressivare blev det felpass istället, vi tappade boll och fick börja om. Vi ville gärna ta en halv sekund extra, titta innan passningen istället för att passa direkt, sa Roland Nilsson.
Vilket märktes särskilt i anfallsspelet.
– Vi tar tid från varandra när vi dröjer, för då kommer medspelaren också i tidsnöd. Ett bra passningsspel förutsätter ett bra passningstempo. Om vi tror vi kan tråckla oss genom situationerna kommer det inte att fungera. Stundtals spelade vi på ett till två tillslag, och då såg det helt annorlunda ut.
Roland var heller inte helt nöjd med lagets balans och positioner:
– När man lägger till extra saker glömmer man ibland att göra det man gjorde bra förra gången. Mot Lyngby hade vi till exempel bättre förflyttningar i försvaret och var mer kompakta, idag blev vi för långa i laget ibland.

Ett par spelare gjorde sin första match efter lite frånvaro på grund av skada eller landslagsuppdrag. Hos alla märktes lite ringrost.
– Missar man en vecka i träningen blir det lite att hämta in, det syntes på dem som inte spelat tidigare idag.

Förra lördagen gjorde Roland sammanlagt åtta byten, idag nöjde han sig med två.
– Det var viktigt för oss att inte ändra om för mycket. Vi var aldrig i den fasen i matchen att vi kunde orka med 5-10 minuter av att känna att ”det rättar snart till sig igen” efter några byten, det var bättre att ligga kvar med spelarna, det var nyttigt för dem också.

Liksom efter första matchen var Roland Nilsson trots bristande aggressivitet nöjd med lagets inställning.
– Vi vill jobba tillbaka bollen när vi tappat det, vi vill absolut inte förlora. Det är bra.

Malmö FF:s startelva:

Dejan Garaca

Ulrich Vinzents, Jimmy Dixon, Gabriel, Behrang Safari

Daniel Andersson

Guillermo Molins, Ola Toivonen, Jeffrey Aubynn

Edward Ofere, Jonatan Johansson

Byten Malmö FF
66 min Guillermo Molins ut, Johan Andersson in
81 min Edward Ofere ut, Agon Mehmeti in

Varningar Malmö FF
29 min Jeffrey Aubynn
33 min Ulrich Vinzents

Matchbilder kommer under söndagen