Oavgjort mot Celtic

Publicerad 06 mars 2012

Första matchen på gräs för året slutade oavgjort borta mot Skottska Celtic.

Den allsvenska säsongen närmar sig med stormsteg och idag var det gräspremiär för truppen. Med några spelare hemma med småskavanker, och ledighet för Jiloan och Pontus som spelade med svenska U-21 landslaget förra veckan var det många av det riktigt unga gardet som fick chansen.

MFF ställde upp med följade gäng från start: Noring – Vinzents, Helander, Andersson, Ricardinho – Kroon, Figueiredo, Friberg, Durmaz – Ranégie, Islamovic.

– Celtic hade mycket boll i första halvlek. Det var lite halt på planen och vi fick inte riktigt grepp på bollen tycker jag, menar lagledare Leif Engqvist. Men även om de hade mycket boll, så skapade de ingenting.

Celtic ställde precis som MFF upp med ett blandat lag, men samtliga spelare var ur A-truppen. En spelare som Mikael Lustig som spelade seriematch i lördags fick t.ex. en halvlek, så det var ett bra motståndarlag som är mitt uppe i säsong som matchades.

– Det var en bra genomkörare helt klart och visst är det bra att spela oavgjort mot det här motståndet på deras träningsplan, men vi är inte nöjda med spelet. Vi hade svårt att få kontroll på bollen och det finns en hel del vi kan förbättra, tycker Engqvist.

I halvlek gjordes 4 byten. Ut gick Ranégie, Durmaz, Figueiredo och Friberg, in kom Larsson, Lewicki, Thern och Sudic. Samtidigt gick lagkapten Andersson upp och spelade mittfält i andra halvlek. Med 20 minuter kvar gick Simon Kroon ut och ersattes av Miiko Albernoz.

– Kul med Dino (Islamovic, reds anm) och Filip Helander som fick två halvlekar och gjorde det riktigt bra, de förtjänar att lyftas fram lite extra, avslutar Engqvist.