Oavgjort i toppmötet mot Alingsås

Publicerad 29 juni 2024 i Dam,Nyheter

Trots ledning två gånger i matchen slutade mötet mot serieledande Alingsås IF oavgjort, 2–2.

Nyckelhändelser

1′ Vårsäsongens sista hemmamatch sparkas igång på Malmö Stadion.

20′ Chansfattiga första tjugo minuter – men det är MFF som är spelförande och har mest idéer offensivt.

23′ MÅL! Hoff Persson slår in ett inlägg från vänster och Beatrice Persson når högst och kan nicka in ledningsmålet.

28′ Bollvinst högt upp i banan leder till ett bra läge för Plantin som inte får avslutet förbi Alingsåsmålvakten.

45′ Alingsås kvitterar efter ett MFF-bolltapp runt mittlinjen. Ställningen i halvtid är 1–1.

64′ MÅL! Anna Plantin håller sig framme på ett inspel från höger och med hjälp av klacken styr hon in bollen i mål. 2–1.

75′ Efter en duell på mittplan får Ema Paljevic direkt rött kort.

80′ Alingsås med en spelare mer på planen kvitterar till 2–2 genom Moa Öhman.

87′ Jätteläge för inbytte Agnes Mårtensson att sätta 3–2 efter en superb soloräd från Plantin – men tyvärr går avslutet någon meter över ribban.

90+4′ Matchen slutar 2–2.

Jonas Walfridsson efter matchen

– Det känns som en förlust. Det är en bra fotbollsmatch, jag tycker det är två bra fotbollslag, men vi kontrollerar matchen på det sättet vi vill. Egentligen tycker jag att vi belönar oss själva tillräckligt bra för att vinna den här matchen.

– Jag tyckte inte det var rött kort och jag har tittat på situationen igen och tycker inte det är rött nu heller. Men i den situationen ger vi domaren möjligheten att plocka det röda och då får vi försöka hantera det och under den perioden lyckas de tyvärr göra ett mål.

– Det känns givetvis surt just nu att vi inte lyckas vinna den här matchen, men samtidigt kan vi känna oss trygga med att vi kan hantera det här. Vi är bra på det här och då kan vi köra vidare därifrån.

Malmö FF: Beatrice Persson (23′), Anna Plantin (64′)
Alingsås IF: Alma Öberg (45′), Moa Öhman (79′)