Oavgjort för B-laget mot Göteborg

Publicerad 12 juli 2004

Ovant mittfältsspel gav MFF-reserverna uppförsbacke och underläge i första halvlek, men efter lite korrigeringar kom dom igen och tog över i andra och Gelson kunde kvittera i matchens sista minut.

Malmö Ff B – IFK Göteborg B
1-1 (0-1)

1-1 90 min Gelson

Patrik Johansson om matchen:
”Matchinledningen var ganska jämn första tjugo minuterna, sedan tog Göteborg över. Vi tappade mittfältet, där vi kanske hade en lite tokig uppställning… dels tre spelare som är ofta spelar forward i Salif Jönsson, Marcus Pode och Darko Lukanovic, dels provade vi med en diamant vilket spelarna inte är vana vid. Vi korrigerade i paus och i andra halvlek blev försvarsspelet mycket bättre totalt sett. IFK Göteborg fick problem, vi kunde ta över matchen och ta oss fram till några heta målchanser. Men som helhet var 1-1 ett resultat som speglade matchbilden.”

Faktum är att MFF hade en boll i mål, när Gelson var framme på en retur efter skott av Niklas Skoog, men bedömdes av domaren som offside. Men till slut ledde en gemensam prestation av de bägge anfallarna till ett efterlängtat kvitteringsmål. I allra sista minuten tog sig Niklas Skoog förbi försvaret på vänsterkanten och slog ett långt inlägg, som Gelson gick upp på och nickade in.

Patrik Johansson om Gelson
”Gelson är hungrig när det vankas målchanser, och annars ambitiös; han jobbar hårt. Han gör en godkänd insats ikväll, och vi ska snart utvärdera hans insats och komma till en klar slutsats om honom.”

I övrigt kan noteras…

… att Jon Jönsson, som var uttagen till startelvan, sparades för att hållas i beredskap för A-lagsspel på onsdag, då Tobias Grahn hade skadekänning på dagens träning

… att Joel Ringström fick utgå i paus på grund av feberkänning och illamående

… att B-lagsmatchernas fria byten tillät kiresebergsgästen Salif Jönsson att lämna plan efter en stämpling i 65:e minuten, bara för att göra reentré tio minuter senare!