Nya segrar för P19 & P17

Publicerad 22 juni 2020 i Nyheter,Ungdom

P19 och P17 fortsätter på vinnarspåret. I senaste omgången besegrades IFK Värnamo respektive IFK Norrköping.

P19

IFK Värnamo – Malmö FF 0–3 (0–0)
Malmö FF: Albin Sundgren (47′), Amin Sarr (60′), Linus Borgström (61′)

– Kvalitetsmässigt gör vi en jämnare match sett över 90 minuter än senast. De är låga i sitt försvarsspel, men vi har bra tålamod och skapar flera chanser redan i den första halvleken. I andra halvlek ökar vi bolltempot och är mer kreativa. Jag tycker vi dominerar halvleken rejält och vid 3–0 känns matchen punkterad. En jättefin insats, säger Roland Larsson, tränare i P19.

P17

IFK Norrköping – Malmö FF 1–7 (0–5)
Malmö FF: Ajdin Avdic (5′), Markus Björkqvist (8′, 17′, 20′), Lukas Björklund (15′), Isak Bjerkebo (83′), Casper Nilsson (90′)
Utvisning: Markus Björkqvist (90′)

– Vi får en sanslös start på matchen och har bra utdelning. Samtidigt är det frukten av att vi gör bra saker. Vi spelar med en hög intensitet och är extremt aggressiva när vi tappat boll.

– Markus Björkqvist sätter en vacker frispark och vi gör bland annat två mål på distansskott i den första halvleken. Vi får lite mer problem i andra då vi blir lite för sugna på att göra mål, men på det stora hela håller vi en hög nivå matchen igenom, både taktiskt och tempomässigt, säger Max Westerberg, tränare i P17.

huvudpartners

officiella partners