Ny väggmålning av MT96 lyser upp Norra läktaren

Publicerad 29 augusti 2017 i Nyheter

Den tidigare grå ytan ovanför ståplats är nu täckt med en stor väggmålning med den klassiska klubbsångsraden ”Vi står som en för klubben alla – vi segra skall men inte falla”. MT96 ligger bakom målningen som är ett led i deras arbete med att smycka MFF:s hemmaplan i klubbens färger och historia.

Under sommaren har ideella krafter i och runt MT96 stått för planering och utförande av det tidskrävande arbetet. Med vattenpass, linjer och en minutiös noggrannhet skissades texten och emblemet upp längs väggen. Därefter målade man bakgrundsmönster och motiv med särskild betongfärg.

– Själva målandet utfördes av ungefär tio personer. Eftersom det också spelades en del matcher på stadion och målades en del tifo tog arbetet ungefär en månad, förklarar Alexander Andersson, en av de som arbetar ideellt för MT96.

Väggmålningen visades offentligt för första gången i samband med söndagens hemmamatch mot IFK Göteborg. Citatet är hämtat ur den gamla klubbsången ”MFF:are är vi alla” och syns dessutom inristat ovanför spelarnas ingång till planen – ett sätt att binda samman laget med läktarna.

Spelarna möts av parollen när de rör sig genom spelartunneln på väg ut på planen.

– Tanken är att texten skall hylla och påminna om den stolthet och historia som finns i Malmö FF. Det är något alla bör bära med sig när man kommer in på stadion, säger Alexander Andersson.

Nuvarande och tidigare medlemmar i MT96 har sedan innan även bidragit med målningarna på Supportertorget och i trapporna som leder upp till ståplats. Stötta deras ideella arbete för fler vackra tifon och utsmyckningar.

Ge ditt bidrag till MT96:

Swish: 123 592 31 23

Bankgiro: 223-2213  

huvudpartners

officiella partners