Ny trepoängare i seriespelet

Publicerad 18 juni 2022 i Dam,Nyheter

En intensiv vecka med tre matcher avslutades i stor stil med en 9–0-seger mot Stehag i division 2.

Fredrik Jahnfors efter matchen

Om prestationen…

– Vi var lite vaksamma inför matchen eftersom att vi kom ifrån en viktig och uppmärksammad match i onsdags, så det fanns en risk för en liten baksmälla idag och så blev det litegrann. Både spelare och ledare gjorde sitt bästa för att driva på men vi är kanske 90-95-procentiga över hela laget och det blev en ganska hackig första halvlek med mycket löpning och mindre ordnat spel. Vi hade 2–0 i halvtid men det var snarare tack vare individuella prestationer än strukturerat spel. 

– Men direkt från start i den andra halvleken så började vi hålla i bollen bättre. De stod högt upp med sin backlinje och i första halvlek lockades vi att slå den avgörande bollen lite för tidigt. Nu höll vi i den, fick längre anfall och då började det också trilla in bollar i snabb takt. Så vi är nöjda med att spelarna vänder vår prestation och gör en bra andra halvlek.

Om Petronella Winblads fyra mål i andra halvlek…

– Hon gjorde faktiskt fyra mål mot Lunds BK för inte så längesedan också. Det är en spelare som ofta är på rätt plats i straffområdet. Hon är duktig på att hota i djupled och ta bra löpningar som offensiv mittfältare. Så det är riktigt gott att se hur hon hotar från sin mittfältsposition.

Liten summering av vårsäsongen när bara en seriematch återstår…

– Vi känner att vi tar stora kliv hela tiden. Anfallsmässigt har vi lagt på några ytterligare delar som vi har utvecklat. Exempelvis är vi bättre i vår balans när vi anfaller så vi inte är så sårbara för kontringar. När vi tappar bollen är vi allt som oftast i rätt position för att ta tillbaka bollen eller hindra en kontring. Vi har lagt mycket fokus på offensiva hörnor också och det har blivit jättebra. Vi gjorde mål idag och två mål i onsdags från hörnor, så det har blivit ett riktigt vapen för oss.

– Till sist är det viktigt att uppmärksamma att vi avslutade matchen med både Bea [Närhi] och Caroline [Williamsdotter] på planen. Båda är nyblivna mammor och de har kämpar oerhört hårt för att komma tillbaka på planen. Det var jättekul att se!

Matchfakta

Mål:
Malmö FF: Anna Plantin (23′, 33′, 68′, 72′), Petronella Winblad (60′, 65′, 75′, 83′), Elin Björklund (63′)

Laguppställning:
Emma Svensson
Elin Björklund, Linnea Svensson, Madeleine Hejde, Martina Sutalo
Melina Skarström, Rebecka Holm, Petronella Winblad
Cassandra Harletun, Anna Plantin, Malin Gunnarsson

Ersättare: Lovisa Wifvesson, Beatrice Närhi, Cornelia Lindgren, Amanda Kander, Caroline Williamsdotter

huvudpartners

officiella partners