Ny seger när IFK Kalmar stod för motståndet

Publicerad 03 februari 2024 i Dam,Nyheter

En ny seger och fler nyförvärv som fick göra sin debut. Malmö FF vann med 3–0 när kommande seriekonkurrenten gästade och Kim Björkegren ger både ris och ros till laget.

Nyckelhändelser

1’ Matchen är i gång!
13’ Holm får ett friläge och vill dribbla bort målvakten, men är inte helt vän med bollen.
17’ Rebecka Holm hittar in till Beatrice Persson som avslutar på ett, men bollen går strax över ribban.
23’ MÅL! En hög press ger resultat och Matilda Kristell snor bollen från Kalmar och kan enkelt rulla in 1–0 vid målvaktens vänstra stolpe.
24’ Malin Gunnarsson vänder och vrider i straffområdet och får i väg ett avslut, men rakt på målvakt.
27’ Hårt uppvaktad av försvarare får Ena Paljevic pannan på ett inlägg från Gunnarsson.
30’ Beatrice Persson löper sig fri i utkanten av straffområdet och gör ett försök att runda målvakten.
31’ Holm drar till i straffområdet och tvingar målvakten till en bra räddning.
41’ MFF hittar återigen rätt i presspelet, bryter bollen högt och får till ett avslut genom Rebecka Holm.
45’ MÅL! Gunnarsson med ett nytt fint inlägg från vänsterkanten, Holm håller sig framme och styr in bollen på ett tillslag.

53′ Paljevic stångar sig fram i straffområdet och får i väg ett högt avslut.
56′ MÅL! Ema Paljevic vänder bort sin försvarare och placerar bollen snyggt i mål.
58′ Persson försöker chippa över målvakten, men blir störd av en försvarare och målvakten får fingertopparna på bollen.
61’ Sanna Kullberg med en krossboll över stora delar av planen fram till Persson. Hon hittar sedan in till Anna Plantin som avslutar på ett, men bollen smiter ut utanför stolpen.
69′ Plantin blir helt fri med målvakten men avslutet är rakt på, hon snappar själv upp returen men då är det en mur av försvarare framför.
84′ Ema Paljevic drar på sig två gula kort i samma sekvens och får lämna planen
90′ Matchen blåses av och MFF vinner med 3–0.

Kim Björkegren efter matchen

…matchen i sin helhet
– Ny seger, två av två, så utifrån den aspekten var det bra. Jag tycker försvarsspelet är jättebra hela matchen, framför allt i 60–70 minuter när vi orkar pressa. Vi gör tre mål på sättet som vi vill få till bollvinster på. Det är jag jättenöjd med.

…bitarna som kan bli bättre
– Jag tycker att anfallsspelet är ganska dåligt första halvtimmen, om jag ska vara ärlig. Sen tycker jag det blir bättre och vi kommer på var vi kan såra dem. Då tycker jag inte det är något snack om saken, vi går lätt upp och får kontroll på matchen. Men det finns saker att förbättra i anfallsspelet, men man ska aldrig vara riktigt nöjd.

…nyförvärven Sanna Kullberg och Matilda Kristell
– Sanna var lite ringrostig första halvlek, precis som hela laget. Jag tycker hon är jättebra i andra halvlek. Hon är en väldigt duktig spelare, det är därför hon är här.

– Matilda är lite samma. Jag tycker hon hamnar lite högt i första halvlek, utifrån sin åttaroll. Sen kommer hon mer till pass i andra halvlek. Vi flyttar upp henne som tia och jag tyckte hon var väldigt bra där.