Ny målvaktstränare till Malmö FF!

Publicerad 11 oktober 2002

Idag blev det klart att Mats Svensson blir ny målvaktstränare i Malmö FF. Han tillträder till årsskiftet efter elva år i HIF. ”Det skall verkligen bli inspirerande att komma till Malmö FF. En klubb med en mycket bra organisation och spännande framtidsvisioner.”

Han heter Mats Svensson och är av många ansedd som en av Sveriges bästa målvaktstränare. Idag blev det klart att han från årsskiftet blir Malmö FF:s nya målvaktstränare.

Mats bor i Kristianstad och jobbar med fotboll på heltid. Dels är han riksinstruktör på fotbollsförbundet med ansvar för tränar- och målvaktsutbildning och dels jobbar han på Eslövs Folkhögskola med att utbilda fotbollstränare.

Välkommen till Malmö FF
”Tack, det skall verkligen bli inspirerande att börja jobba för Malmö FF. Det är en klubb med en mycket bra organisation och spännande framtidsvisioner. Jag spelade i IFK Kristianstad fram till 1981 och de sista tre åren hade jag Tom Prahl som tränare så det skall bli intressant att nu få honom som tränarkollega”

Vad har du att säga om Malmö FF:s målvakter?
”Jag känner dem inte personligen men det är kompetenta målvakter. Naturligtvis hoppas jag kunna utveckla dem ytterligare.”

Ronny Hellström, som är Malmö FF:s nuvarande målvaktstränare har under det senaste året inte kunnat medverka på vissa träningar och bortamatcher i den utsträckning som han velat på grund av sitt civila jobb.

Ronny kommenterar det hela så här:
”I och med att Malmö FF nu satsar som man gör så räcker inte min tid till hur gärna jag än vill. Jag vill vara kvar i föreningen så jag hoppas att jag tillsammans med Malmö FF skall kunna hitta en sysselsättning inom föreningen som jag kan kombinera med sitt civila jobb.”

Vad tycker du om att Mats Svensson blir ny målvaktstränare?
”Jag känner Mats och det är ett bra val som Malmö FF har gjort.”

Patrik Jandelin