Ny målvaktstränare i Malmö FF

Publicerad 08 januari 2007

Mats Svensson slutar som målvaktstränare i Malmö FF .
Ersättare blir den inte helt okände Jonnie Fedel som dessutom stannar kvar som resurs på målvaktssidan.

Malmö FF tackar Mats för fina insatser i föreningen och önskar honom lycka till med sina nya arbetsuppgifter inom förbundet.

Från och med den 1 januari 2007 slutar Mats Svensson som målvaktstränare i Malmö FF för att arbeta som målvaktstränare med U21-landslagets förberedelser inför EM-slutspelet 2009 i Sverige. Dessutom kommer Mats att ansvara för all utbildning avseende målvakter och målvaktstränare på Svenska Fotbollförbundet.

Ny målvaktstränare blir inte helt okände MFF-profilen Jonnie Fedel. Jonnie blir med sin stora rutin och många år i klubben en perfekt lösning. Klubben får här dessutom in en malmöbo i tränarstaben med stor kunskap och rejäl portion vinnarinstinkt.

Mats Svensson
”Det har varit en förmån att under fyra år få arbeta i Sveriges framgångsrikaste klubb, vilket har utvecklat mig både som tränare och ledare. SM-guldet 2004 blir ett oförglömligt ögonblick. Jag önskar alla spelare och ledare lycka till inför 2007 och hoppas och tror på ett framgångsrikt år.”

Jonnie Fedel
”Det skall bli intressant. Det är, precis som i Mats fall, en deltidstjänst som målvaktstränare och det passar mig perfekt. Min roll som resurs som tredjemålvakt finns dessutom kvar men tyngdpunkten av tjänsten ligger som målvaktstränare. Jag hoppas att med mina 17 år inom A-lagsfotbollen varav 12 som förstemålvakt har en hel del att bidra med till en yngre målvakt som Jonas.”