Nova Rolfsson om första tiden i MFF

Publicerad 18 augusti 2023 i Dam,Nyheter

Två matcher, två mål. Det är 16-åriga nyförvärvet Nova Rolfssons facit i Malmö FF. Anfallaren om första tiden i föreningen, spelsättet, målskyttet och matchen på lördag.

Nova Rolfsson.

Malmö FF – Mariebo IK
Lördag 19 augusti 14:00
Limhamns IP

Nova Rolfsson om första tiden i Malmö ff


När Nova Rolfsson tog klivet över till Malmö FF bytte hon inte bara klubb utan även stad. 16-åringen lämnade barndomshemmet i Halmstad och flyttade ensam ner till Malmö.

– Det har gått bra, bättre än vad jag hade förväntat mig. Men jag umgås fortfarande en del med familjen även om jag inte bor där längre. Halmstad ligger inte jättelångt härifrån så det har fungerat bra, säger Nova Rolfsson.

Trots mycket nya intryck har anfallaren har fått en flygande start i föreningen.

I bortamatchen mot ÖIS kom tävlingsdebuten när hon byttes in inför den andra halvleken, drygt 20 minuter senare lobbade hon behärskat in sitt första mål i himmelsblått. Mot Göteborg belönades hon med en plats i startelvan och svarade med att trycka in ledningsmålet efter två minuter.

– Jättekul att få en så bra start och att redan ha fått göra mål. Det känns som om spelet passar mig väldigt bra. Det skiljer sig en del från där jag varit tidigare, allting går lite snabbare, det finns fler alternativ för att skapa målchanser och sen är de bra på att hittade mig i djupled.

En del av förklaringen bakom den fina starten ligger i mottagandet hon har fått av laget, menar Rolfsson.

– Det har verkligen varit fantastiskt. De har tagit hand om mig väl och jag har känt mig välkommen från första stund. Det har verkligen hjälpt mig att komma in i det.

På lördag väntar en ny seriematch när laget tar emot Mariebo IK på Limhamns IP.

– Vi ska prestera så bra vi bara kan och göra de sakerna vi är bra på och då hoppas jag att vi lämnar planen med tre nya poäng.

huvudpartners

officiella partners