Nour fick jobb via Malmö FF:s karriärdag

Publicerad 11 december 2020 i MFF i Samhället,Nyheter

Höstens karriärdag blev lyckad då elva stycken gick vidare till praktik eller anställning hos våra partnerföretag.  En av de var Nour Alhalabi som nu jobbar på McDonalds på Stora Bernstorp.

– Det finns verkligen en möjlighet att utvecklas här, säger Nour Alhalabi.

Nour Alhalabi, Daniel Rojas, Linnea Andersson.

Höstens karriärdag delades upp på tre dagar – en inspirationsdag, en vägledningsdag och en rekryteringsdag. Konceptet blev lyckat och en av de som fick anställning efter karriärdagen var Nour Alhalabi.

Karriärakademin åkte ut till McDonalds på Stora Bernstorp för att träffa Nour, dels för att se hur hon trivs på sitt nya arbete men även för att prata om den rekryteringsdag hon var med på.   

– Jag har aldrig varit på en intervju tidigare för jag har varit så rädd för det. Men hos er kände jag mig bekväm, intervjun gick väldigt bra och vi hade roligt när vi fikade och tävlade. Vanligtvis är det bara frågor och svar med chefen men det här var någonting annat – det var den första och den finaste intervjun för mig, säger Nour Alhalabi.   

– Jag har fått ett bra team där alla är snälla och lär mig väldigt mycket. Jag var lite rädd för att jobba på McDonalds för jag trodde att det var mycket stress och att man bara skulle städa, men så är det verkligen inte. Nu är jag medarbetare men jag vill bli ledare och sen chef framöver. Det finns verkligen en möjlighet att utvecklas här, fortsätter hon.  

McDonalds erbjöd hela nio stycken deltagare praktik efter dagen med förhoppning om vidare anställning. Emma Holmström är HR Manager på McDonalds och berättar om hur hon ser på samarbetet med Karriärakademin.   

– Vi kände ett varmt välkomnande från ert håll, det var bra strukturerat med tanke på restriktionerna och det fanns en möjlighet att ha rekrytering i dessa tider utan att stå på varandra. Dagen var rolig, ett stort leende på allihopa. Jag kan inte säga annat än att de blev väldigt lyckat och att det dessutom var väldigt trevligt att man fick lära känna varandra på en annan nivå än vanligtvis.  

Även IT-företaget ATEA anställde två personer för uppdrag ute hos deras kunder. Anna Kolvik Kiotseridis, Talent Acquisition Partner på ATEA, upplevde förändringarna på karriärdagen som något positivt.   

– Jag ser positivt på det nya upplägget. Man kunde forma sin egen dag där vi i detta fall såg att rekryteringsdagen, där vi träffade matchade profiler till oss, gav mest. Sen tycker vi att ni som projektgrupp och hela Malmö FF är proffsiga, vänliga och familjära och då känns det ju samtidigt kul att delta på era events.   

– Ert syfte och mål är ju att få fler ut i arbete, kan vi vara med och påverka så gör det oss jättestolta.  Det finns inget roligare med mitt jobb än att säga att personen har fått jobb – glädjen när man levererar ett sånt besked kan jag leva på flera månader, fortsätter hon. 

huvudpartners

officiella partners