Norling: Sista hemmamatchen. Nu gäller det att njuta!

Publicerad 31 oktober 2012

Serieledare för första gången i år. Lika många poäng som Elfsborg, samma målskillnad, men fler gjorda mål. Hur nervös är man som tränare i det här läget?
– Ha ha, ja du, det borde jag kanske vara? Faktum är att jag sover otroligt gott på nätterna. Min son väckte mig i morse och då tänkte jag just att man är nog lite annorlunda och konstig, för jag mår så otroligt bra. Vi trivs i det här läget. Ur ett sportsligt perspektiv är det här den allra bästa tiden i livet!
 
Senast kändes det ändå som att det gick lite trögt i första halvlek. Men det hade inte med nerver att göra?
– Man måste komma ihåg att det finns ett motstånd också. I första halvlek jobbade motståndarna på bra och då var det vissa bitar i vårt spel där helheten inte stämde. Vi hade blåstället på och kanske tappade vi tålamodet ibland när vi ville visa vad vi kan. I halvtid plockade killarna fram några verktyg till och i andra halvlek tröttnade motståndarna. Vi jobbade ner dem med kraft och finess. Det känns som att vi både har ett spel och en mental styrka att bryta ned motståndarna med.

Innan match hade det pratats mycket om Halstis nyfunna position på mittfältet, att Thern började komma allt mer in i spelet på vänsterkanten och att Jiloan visat på växande form under hösten. Efter matchen kunde vi konstatera att det också var de tre som gjorde målen?
– Det är säkert ingen slump. Men vi har så många offensiva kvaliteter i vårt spel, att man inte blir överraskad oavsett vem som gör mål. Samtidigt vill jag peka på att mycket grundar sig på det fundamentet som Pontus, Filip och Johan bildar. Den treenigheten är den stabilitet vårt spel vilar på, det tycker jag är viktigt att vi gör tydligt.
 
Apropå stabilitet, du har pratat mycket om balansen på det centrala mittfältet. Nu är Erik Friberg tillbaka efter avstängning. Ännu en som konkurrerar om startplatsen. Det börjar bli trångt nu?
 – Verkligen. Före säsongen var det en del snack om att konkurrensen skulle kväva individen. Men nu under hösten har vi sett att bredden gett oss den styrkan vi hoppats på. Pratar du centrala mittfältet är det dessutom Simons (Thern reds anm.) naturliga roll, och så är Ivo tillbaka och ser farlig ut. Det ger oss både trygghet och styrka. Men återigen – här handlar det om att vi alla är ödmjuka inför de kommande utmaningarna. Att vi alla gör vårt jobb och anstränger oss för att få det att fungera som helhet.
 
Örebro väntar. Ett lag som vann vårens möte och som sett starkt ut på sistone, trots att de redan är klara för nedflyttning.
– Här måste jag lyfta fram deras tränare Per-Ola Ljung. Jag är imponerad över vad han åstadkommit där. Han har förmågan att organisera ett lag, det kunde man se på Helsingborgs spel och du ser samma signaler i Örebro nu. De kommer från två oavgjorda och vinst senast. De har något bra på gång. Men vi kommer inte att hålla tillbaka. Det är sista hemmamatchen på Swedbank Stadion och sen är det alldeles för länge till nästa gång. Nu gäller det att njuta!

/Per Welinder

Texten är tagen ur matchprogrammet ”Avspark” som du kan ladda ner här

 

Malmö FF – Örebro SK
1/11 Klockan 20.05
Swedbank Stadion
Köp dina biljetter i MFFshopen eller på ticnet.se