Nollan intakt för damerna efter ny seger

Publicerad 12 september 2020 i Dam,Nyheter

Malmö FF tog sin fjärde seger för säsongen när Åkarps IF slogs tillbaka med 6-0.

MFF kom till Åkarp med 48-0 i målskillnad efter tre matcher – men också med vetskapen om att den här matchen skulle bli betydligt tuffare.

Därför var det inte heller förvånande att det dröjde till matchens 20:e minut innan MFF fick hål på hemmalagets målvakt.

– Vi visste om att Åkarp var ett välorganiserat lag som är starka på att försvara sig. Deras försvarsspel höll division ett/division två-klass idag. De gjorde det trångt för oss i mitten och vi tvingades att anfalla via spelvändningar och längs kanterna, säger Fredrik Jahnfors, tränare i Malmö FF.

När första målet väl kommit av Elvira Ramel fick MFF upp ångan och efter 45 minuter hade Ramel gjort ytterligare ett och Saga Fredriksson två.

I början av den andra halvleken fullbordade Saga Fredriksson sitt hattrick, medan hennes namne Johanna Fredriksson satte 6–0. Ett mål som också blev matchens sista.

– Vårt huvudfokus var att hålla försvarsnollan intakt och inte bjuda på några målchanser. Offensivt visar vi upp ett stort tålamod och när vi tappar boll är samtliga tio utespelare fokuserade på att sätta press alternativt komma på rätt sida bollen, säger en nöjd Fredrik Jahnfors.

På tisdag väntar säsongens första hemmamatch på Malmö Stadion då Backarnas FF väntar.

Mål

Saga Fredriksson (3), Elvira Ramel (2), Johanna Fredriksson

Laguppställning

Emma Svensson
Martina Sutalo, Lovisa Wifvesson, Beatrice Andersson, Saga Fredriksson
Rebecka Holm, Cornelia Lindgren, Annelie Nilsson
Anna Hellsten, Caroline Williamsdotter, Elvira Ramel

Ersättare: Johanna Fredriksson, Josefine Carlsson, Melina Skarström, Emelie Erlandsson, Madeleine Hejde

huvudpartners

officiella partners