Noah Eile: ”Det var mäktigt att springa in framför supportrarna”

Publicerad 21 augusti 2021 i Herr,Nyheter

Noah Eile har varit MFF:are hela livet och tagit sig fram genom ungdomslagen. Idag gjorde han allsvensk debut framför supportrarna på Eleda Stadion.

– Det är såklart skitroligt, och något man har sett fram emot länge. Det är det här man tränar för så det var riktigt roligt att få göra debut här på hemmaplan framför supportrarna, säger mittbacken efter matchen mot Degerfors.

– Att få springa in framför supportarna var mäktigt! Jag försökte att inte tänka så mycket på det. Utan mer fokusera på spelet, men det är klart att det var mäktigt. Och familjen var här också så det gjorde det extra speciellt.

Hade du fått indikationer innan matchen att det kanske skulle bli lite speltid idag?

– Egentligen inte. Men jag försöker alltid förbereda mig som att jag ska spela och sen blev det snabba ryck där och det var bara roligt. Jag försökte gå in och göra mitt bästa.

Jon har pratat mycket om att lagandan är på topp, hur är det som ung spelare att vara en del av det här laget?

– Det stämmer verkligen. Det är riktigt roligt att vara en del av det här laget. Alla stöttar en och oavsett vad som händer så står vi bakom varandra. Och jag som ung spelare har bara fått stöttning och hjälp att komma in i gruppen. De äldre spelarna är väldigt bra på det.

Vad har du utvecklat mest under ditt dryga halvår som A-lagsspelare?

– Många saker. Både på och utanför planen.Det är klart att tempot är högre, spelarna är smartare och man behöver inte bara ta snabbare beslut utan också ligga steget före hela tiden så man är redo för nästa situation. Men jag känner att jag utvecklas och att jag blir bättre och bättre varje dag.

huvudpartners

officiella partners