NK Domzale – Malmö FF 2‑2

Publicerad 25 juli 2019 i Matches,Nyheter

Två viktiga bortamål och ett oavgjort resultat med hem till Malmö.

Den andra kvalomgången till UEFA Europa League tog MFF till Domzale i Slovenien och den lilla arenan Sportni Park (drygt 3 000 i kapacitet). Efter att MFF vaskat fram en hörna i den andra minuten var det hemmalaget som kontrade och fick en vass möjlighet i straffområdet, men anfallaren Shamar Nicholson lyckades inte med varken skott eller passning.

I den 11:e minuten avlossade Anders Christiansen från distans, men utan större problem för målvakten. Minuten senare låg Nicholson enligt den assisterande domaren på rätt sida offsidelinjen och kom igenom till vänster i MFF:s straffområde, men jamaicanens skott gick över.

I den 18:e minuten fick Domzale en ny chans som Johan Dahlin var snabbt ute och avvärjde till hörna. Även den efterföljande hörnsparken skapade oreda och Dahlin tvingades till en svettig parad, dock vinkade linjemannen för offside. I den 35:e minuten var det MFF:s tur att bli avvinkade efter ett hett läge. Marcus Antonsson stack igenom och sköt i yttersidan av stolpen, men kort efter ljöd domarens offsidesignal.

I den 37:e minuten tog hemmalaget ledningen genom Shamar Nicholson. En hörna nådde in och anfallaren nickade bollen i mål. Repliken kom fem minuter senare. Behrang Safari slog en precis hörna som Rasmus Bengtsson knoppade i mål. Det viktiga bortamål var ett faktum!

Den andra halvleken var inte gammal innan hemmalaget på nytt tog ledningen. Gnezda Cerin väggspelade med Nicholson och kom fri och sköt bollen i mål, otagbart för Johan Dahlin. Målet kom i den 48:e minuten.

Återigen kom repliken snabbt, närmare bestämt fyra minuter senare. Oscar Lewicki bröt igenom på högerkanten och serverade snyggt Marcus Antonsson som slängde sig fram och stötte bollen i mål.

I den 73:e minuten klev Johan Dahlin fram och levererade en högoktanig parad. Ett inlägg skarvades vidare till bortre hörnet där en motståndare plötsligt dök upp och nickade mot mål, men Dahlin fick upp nävarna och styrde undan. Viktigt.

Det sista som hände i matchen var att Domzale fick en skarp möjlighet. Ett inspel skarvades mot mål, men inte värre än att Dahlin kunde omfamna bollen. Efter fyra minuters tilläggstid blåste domaren av. Ett oavgjort resultat med hem till Malmö. Kom till Stadion om en vecka – tillsammans fixar vi avancemang!

UWE RÖSLER EFTER MATCHEN

– Det är ett bra resultat. Man kunde se att Domzale är ett bra lag med flera spelare av hög kvalitet. Lag från Bundesliga och Premier League har kommit hit och förlorat så 2-2 är ett bra resultat.

– Vi tar med oss det här resultatet hem till vår ’häxkittel’. Det kommer inte vara lika varmt hemma i Malmö så vi kommer att kunna spela mer aggressivt och pressa dem högre.