Niklas Skoog klar för MFF!

Publicerad 04 juli 2001

Ryktena har varit många, spekulationerna fler, men nu finns äntligen klart besked att hämta: Örebro SKs anfallare Niklas Skoog går till Malmö FF. Klubbarna är överens och Niklas har skrivit på ett kontrakt över två och ett halvt år.
– Malmö FF känner naturligtvis en stor glädje över att kunna värva den spelartyp vi behöver mest, säger Hasse Borg. Niklas Skoog är i fantastisk form och Sveriges kanske bästa forward just nu. Utöver att vara en notorisk målskytt är han en skicklig bollmottagare med utmärkt spelsinne och passningsförmåga. Han är helt enkelt vår drömvärvning som Zlatans ersättare.

Niklas Skoogs kvaliteter syns också tydligt i poängligan: fem mål och fem assist har det blivit så här långt.

– Med en sådan förstärkning till laget är det vår förhoppning att kunna höja ambitionen för säsongen ett snäpp, fortsätter Hasse Borg. Niklas Skoog kan bli tungan på vågen.

– Sportsligt sett har det varit ett tungt beslut för oss att släppa Niklas Skoog, säger Örebro SKs ordförande Jan-Erik Westlund, men sammantaget är det här en affär som kommer att ge oss trygghet och stabilitet inför kommande elitlicenskrav. Niklas har betytt oerhört mycket för oss spelmässigt, publikt och medialt, men det är inte heller så att vi behöver spela med tio man nu. Vi tittar redan på förstärkningar.

Som vanligt i sådana här sammanhang är parterna överens om att inte offentliggöra några uppgifter om övergångssummor och andra ekonomiska omständigheter.

Niklas Skoog ser fram emot en stor sportslig utmaning i Malmö FF, men först satsar han allt på en snygg avlutning på Eyravallen i matchen mot GIF Sundsvall nu på lördag 7 juli. Debut för MFF blir det i vänskapsmatchen mot Glasgow Rangers 17 juli.

Till sist ett litet klarläggande föranlett av en del vilseledande uppgifter i massmedia: Niklas Skoog är född 15 juni 1974 och är således nyss fyllda 27 år.